Sanja Duggan: Nisam fatalna žena, više sam djevojka iz susjedstva

VEČERAS je u hotelu Regent Esplanade predstavljen Fashion Noir, izložba noir kolekcija hrvatskih modnih dizajnera. Ovaj događaj samo je uvertira u prvo izdanje Noir Festivala. Ugledni hrvatski dizajneri u nekoj fazi svog stvaralaštva nadahnuli su se noirom, a djela iz te njihove faze predstavljena su u Esplanadi. Noir je pravi dokaz koliko je film sljubljen s modom, a upravo to je potvrdila i lijepa glumica Ivana Roščić.

"Volim sve vezano uz noir, glazbu i tajanstvene fatalne žene"

"To je žanr koji me inspirira, volim gledati te filmove. Na njih sam se navukla kao dijete i volim sve što je vezano uz to, glazbu, priču koju vuče noir, tajanstvena fatalna žena koja se pojavljuje i volim modu koja se vuče uz to. Dakle, balonere, stegnute strukove, haljine, cigarete, način na koji se drže čaše, ruževi, pogled, osobnost glumice", rekla je Ivana. "U svojoj karijeri nisam odradila neku takvu ulogu, radila sam neke stvari u tom stilu na fakultetu, a snimala sam sada jedan film koji se referira na noir", ispričala nam je Ivana kad smo je pitali je li dosad snimila neku ulogu fatalne, noir žene.

"Moda mi je zabava, za nju nikad ne izdvajam veliki novac"

Inače, sviđa joj se Lauren Bacall u filmu "Duboki san" jer je seksipilna, odbojna i tajanstvena u isto vrijeme. Što se situacije u hrvatskom filmu tiče, Ivana smatra da je teška, borba za preživljavanje, iako smatra da i u vrijeme recesije mogu nastati dobri filmovi. "Ne mislim da sam modna ikona, to drugi kažu, ne znam što to točno znači. Pratim modu toliko da se znam odjenuti, volim lijepe stvari, ne volim biti opsesivna modom i biti žrtva iste. Moda mi je zabava i mašta, a za nju nikad ne izdvajam veliki novac", zaključila je Roščić kada smo je upitali što za nju znači titula modne ikone.

Anita Dujić: Svaka žena ima nešto fatalno u sebi

Manekenka Anita Dujić također je prisustvovala ovom eventu, a stigla je u društvu svog dečka Ivana Veljače. "Ove kreacije sam već vidjela na revijama i predivne su mi. To razdoblje volim jer je mračno, mistično i zagonetno. Inače najviše volim crnu boju tako da je noir nešto što volim", otkrila je Anita, koja se odnedavno našla i u glumačkim vodama. Ulogu fatalne žene bi voljela odigrati. "Bih, mogla bih je zaigrati. Mislim da svaka žena ima jednu dozu fatalnosti u sebi, i mislim da bi bilo jako zanimljivo to izvući iz sebe. Definitivno bih voljela takvu ulogu, bio bi to jedan izazov", zaključila je Anita.

Sanja Duggan: Likovi vezani uz noir jako su mi dragi

U Esplanadi se večeras našla i Sanja Duggan, koja je stigla u društvu prijateljica Fani Stipković i Kristine Smoje. "Sve mi se haljine sviđaju, iako slabo nosim crnu boju. Najljepša mi je Zigmanova kreacija. Inače mi se sviđa film noir, volim to razdoblje američke kinematografije četrdesetih i pedesetih godina, konkretno mi je najdraža Wellesova "Dama iz Šangaja" i jako me veseli što će sutra biti projekcija tog filma. Gledala sam ga nekoliko puta, Rita Hayworth mi je fantastična u tom filmu. Volim dobar krimić, a kada je to pomiješano s umjetničkim izražajem i svemu što ima korijen u njemačkom ekspresionizmu, onda mi je lijepo. Ti likovi koji se vežu uz noir su mi također jako dragi", otkrila nam je atraktivna Sanja.

"Nisam fatalna žena, više djevojka iz susjedstva"

Kada smo je upitali bi li se mogla zamisliti u ulozi fatalne žene, Duggan nam je rekla kako bi to izvela teško jer je zapravo djevojka iz susjedstva. "Nisam fatalna privatno. Mogla bih se u svakakvim ulogama zamisliti, ali ne i u ulozi fatalne žene. Više sam djevojka iz susjedstva, nego fatalna žena", zaključila je Sanja. Njezina prijateljica Kristina Smoje nije bila raspoložena za izjave, a mora se priznati da unatoč teškom razdoblju kroz koje prolazi, izgleda sjajno.

Pročitajte više