Sa(n)jam knjige... Pulski festival knjige posvećen najvećem povjesničaru Istre

Foto: Press

Ovogodišnji, 29. Sa(n)jam knjige u Istri - Pulski festival knjiga i autora održat će se od 24. studenoga do 3. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a središnja tema je Život u oblacima. Glavna programska okosnica je strip, kojeg će u Puli predstavljati inozemni i domaći autori i autorice.

Kroz posvetu devetoj umjetnosti, na brojnim programima, književnim susretima i izložbama, Sajam će biti u znaku oblačića u koje autori stripa upisuju replike svojih junaka, a koje čitatelje baš na onoj tankoj crti, rubu između dva nacrtana kadra priče odvode u svijet mašte.

Sajam posvećen najvećem povjesničaru Istre

"Ovaj Sajam posvećujemo nedavno preminulom profesoru Miroslavu Bertoši, zasigurno najvećem povjesničaru Istre. Beskrajno će nam nedostajati nevjerojatni poznavatelj literature, vrhunski čitatelj, čovjek bezgranične mašte i neobičnog, uzbudljivog unutrašnjeg života. Nedostajat će nam Lector Ludens, čovjek sav sazdan od literature, koji se njome branio od banalnosti svijeta. Od velikog Miroslava Bertoše oprostit ćemo se na najljepši mogući način: predstavljanjem njegove posljednje knjige memoarskih zapisa Trošenje života. Gdje li je život što ga izgubih živeći bit će otvoren program 29. Sajma knjige u Istri 24. studenoga", izjavila je Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri.

Majstori stripa, književnici, teoretičari, filozofi, sociolozi, antropolozi, povjesničari, znanstvenici i umjetnici u Puli će se posebno baviti temama nove utopije i eskapizma. Pripremljeno je oko stotinu različitih festivalskih događanja namijenjenih publici svih uzrasta: uz književne programe, tu su i izložbe, performansi, koncerti i projekcije filmova. 

Uobičajeno, i ove će godine na Sajmu biti izloženi deseci tisuća naslova ponuđenih publici po posebno povoljnim cijenama. Popis sudionika i sudionica, kao i detaljan sajamski program, bit će objavljeni uskoro.

Pročitajte više