Šarapova i t.A.T.u najbogatije ruske zvijezde

ČASOPIS Forbes je objavio listu najbogatijih i najpopularnijih ruskih zvijezda, a vodeća je tenisačica Maria Šarapova, čije se bogatstvo procijenjuje na 25.4 milijuna dolara. Prema Forbesovoj listi, Maria je 63. na listi najplaćenijih celebrityja u svijetu.

U Forbesovom izboru korištena su tri kriterija za ruske zvijezde: količina medijskog prostora koji dobivaju, godišnja primanja i popularnost.

Mlada tenisačica Maria Šarapova osvojila je prvo mjesto po svim kriterijima, a slijedi je ruska pjevačica Alla Pugačjova i pjevač Dirma Bilan koji je na ovogodišnjoj Euroviziji osvojio treće mjesto.

Pjevačice iz grupe t.A.T.u su na šestom mjestu, a među Top 10 prevladavaju sportaši; košarkaš Andrej Kirilenko, te trojica hokejaša Alexej Jašin, Ilja Kovalčuk i Nikolaj Kabibulin.

Maria Šarapova je početkom kolovoza na listi Sports Illustrateda osvojila četvrto mjesto po zarađenom novcu među sportašima, te tako pretekla Davida Beckhama, koji je zaradio 23 milijuna dolara. Ipak, isred nje su Michael Schumacher s 80 milijuna, Valentino Rossi s 30 milijuna te Ronaldinho s 29.1 milijunom dolara.

Pročitajte više