Saša Maček: Eva Longoria i ja živjeli smo na istom katu, bilo mi je drago čuti da zna za Hrvatsku

SAŠA MAČEK javnosti je poznat kao bubnjar perspektivne grupe Voodoo Lizards. Jedan od najtalentiranijih glazbenika nove generacije prokomentirao nam je hrvatsku glazbenu scenu i otkrio kakve je prirode njegov odnos s mladom pjevačicom Frankom Batelić, s kojom su ga mediji spajali.

"Budući da sam često bio s tatom na njegovim svirkama, zavolio sam bubnjeve"

"Glazbom se bavim otkad znam za sebe. Sjećam se da mi je mama prije spavanja puštala glazbu, a prve bubnjeve sam dobio s četiri godine. U mojoj obitelji su gotovo svi muškarci bili glazbenici, a ono što je zanimljivo je da su svi bubnjari. Budući da sam često bio s tatom na njegovim svirkama, zavolio sam bubnjeve", otkrio je Maček o svojim glazbenim počecima.

"Suradnja s DJ Phat Philliejem je za mene glazbeni izazov"

Osim s Voodoo Lizardsima, Saša radi na još jednom projektu. "DJ Phat Philla i mene spojio je naš zajednički prijatelj i poslovni suradnik Danijel Tipura. Ubrzo smo shvatili da bismo mogli ostvariti dobru zajedničku suradnju iz koje mogu dosta toga naučiti. To je nešto drugačije od sviranja u bendu, naime, radi se o spoju elektronske i live svirke, što je dosta neobično, atraktivno i novo. Taj stil suradnje plasirao je Travis Barker i DJ AM 7, tako da je to za mene glazbeni izazov", komentirao je Saša o svojim glazbenim ambicijama.

"Mislim da pravi glazbenik mora slušati različitu glazbu i u svakoj pronaći nešto što mu se sviđa"

S Lizardsima još uvijek radi, no zasad su dečki uzeli stanku za odmor i skupljanje snage i ideja za buduća vremena. Saša je tijekom različitih perioda života imao različite glazbene susrete, a u počecima su to bili bendovi poput Bad Religiona i NOFX-a. "Kasnije su to bili Iron Maiden, Blink 182, Elvis Presley, Rolling Stonesi. Moram priznati da sam iznenađen pojavom mladih, ali ne i manje dobrih glazbenika kao što su Billy Currington i John Mayer te grupa 30 Seconds To Mars. Inače, mislim da pravi glazbenik mora slušati različitu glazbu i u svakoj pronaći nešto što mu se sviđa. Mislim da nije dobro usko se vezati uz samo jedan glazbeni žanr. U posljednje vrijeme mene zaokuplja gospel, jer kod njih posebno do izražaja dolaze bubnjari", kazao je Maček.

"Ronnie Wood je jedna izuzetna ličnost i počašćen sam što sam imao priliku biti u njegovom društvu"

Budući da je Saša sa svojom grupom proveo neko vrijeme u Americi, imao je priliku, osim raditi, i propisno zatulumariti. Tako je upoznao gitarista Rolling Stonesa Ronnieja Wooda. "Ronnie je jedna izuzetna ličnost i počašćen sam što sam imao priliku biti u njegovom društvu, ne iz razloga što je toliko poznat koliko zbog činjenice da ima više talenata. Nije samo glazbenik, već i izvrstan slikar. Njegova srdačnost i gostoprimstvo koje je u svakom trenutku pokazivao, srušili su mit o tome kako su svjetski poznate osobe bahate, nedodirljive i arogantne. Njegova tadašnja djevojka Ekatarina bila je simpatična, a ničim se nije posebno isticala. Nisam znao da ćemo tu večer upoznati i Slasha, koji odaje dojam velike zvijezde, ali u pozitivnom smislu", otkrio nam je o druženju sa svjetski poznatim kolegama.

"Stanovali smo na istom katu na kojem je stanovala i Eva Longoria i morali smo se sretati"

Dok su boravili u SAD-u, dečki iz Lizardsa upoznavali su ljude iz glazbenog, ali i filmskog svijeta. "Stanovali smo na istom katu na kojem je stanovala i Eva Longoria i morali smo se sretati. Drago mi je bilo čuti da zna za našu zemlju koju je ovo ljeto posjetila", otkrio je Maček kojeg su svojedobno spajali s mladom pjevačicom Frankom Batelić. "Neizbježno je u poslu kojim se Franka i ja bavimo pobuditi što više ekskluziviteta, pa je tako i moje druženje s njom odmah stavljeno u kontekst veze. Neosporno je da je Franka zgodna, ali prije svega pametna, mlada i talentirana djevojka koja je svoje glazbene kvalitete upravo dokazala na prestižnom Berkleeju. Kao prave i iskrene prijatelje vesele nas međusobni uspjesi", komentirao je Maček odnos s Frankom Batelić.

"Svakako sam zainteresiran za glazbenu karijeru u inozemstvu"

Dane u Hrvatskoj provodi u odmoru, ali ima i poslovne planove. "Upravo s dugogodišnjim prijateljem Lovrom idem na more. Veselim se druženju s prijateljima. Dio odmora provest ću i radno, pa ću tako početkom kolovoza nastupiti u Haciendi s Phat Philliejem. Nakon godišnjeg odlazim na radionicu na Groznjanu, gdje ću se družiti s bubnjarima iz cijelog svijeta, a ako uspijem, osvojit ću i stipendiju za školovanje u New Yorku. Jedan od razloga odlaska na seminar je i mogućnost dobivanja stipendije za Drummes Colective u New Yorku. Svakako sam zainteresiran za glazbenu karijeru u inozemstvu", otkrio je Maček.

"Žalosna je činjenica da niz mladih, perspektivnih glazbenika nailazi na blokadu medija, diskografskih kuća i producenata"

Nadodao je kako mu je u svemu velika podrška njegova obitelj. Budući da je rock glazbenik, zamolili smo ga da nam komentira poziciju koju on i njemu slični imaju u Hrvatskoj. "Kao glazbenik mogu reći da kod nas ima malo glazbenih uzora jer glazbenici najčešće podilaze publici glazbom koja je kratkog daha, pjesmljuci su to koji traju kratko. Žalosna je činjenica da niz mladih, perspektivnih glazbenika nailazi na blokadu medija, diskografskih kuća i producenata. Spomenuo bi izuzetne glazbenike underground scene koja je kod nas podcijenjena: Overflow, Debeli precjednik, Skaut. Svakako mogu respektirati glazbenike kao što su Gibonni, Majke, Urban, Đorđe Balašević", otkrio je bubnjar.

"Moja osobna želja je Los Angeles, koji ima neke tajanstvene veze s Varaždinom. Naime, anđeli su odabrali Varaždin kao mjesto u kojem će se odmoriti, pa mislim da je grad anđela idealan za mene"

U budućnosti se vidi u inozemstvu, gdje se namjerava baviti onim za što je talentiran. "Siguran sam u to da ću se uspjeti baviti onim što volim i za što sam talentiran. Shvatio sam putujući i svirajući po mnogim svjetskim destinacijama da ću morati otići iz Hrvatske. Moja osobna želja je Los Angeles, koji ima neke tajanstvene veze s Varaždinom. Naime, anđeli su odabrali Varaždin kao mjesto u kojem će se odmoriti, pa mislim da je grad anđela idealan za mene. Naravno da mi treba puno truda i sreće za uspjeh. Nadam se da ću biti u pravo vrijeme na pravom mjestu", zaključio je talentirani Varaždinac.

Pročitajte više