Šator na Cvjetnom i Tango Appassionato: Najbolja kombinacija za tmurni utorak

ZAGREB možda jest glavni grad jedne države, ali isto tako je i grad u kojem je noćni život u odnosu na ozbiljne Europske gradove u najmanju ruku nezreo. Kvalitetni programi i mjesta okupljanja postoje samo vikendom, uz pokoju iznimku tijekom radnih dana. Ipak, jučer se pokazalo da se i tome može stati na kraj.

Sinoć je u šatoru vladala fenomenalna atmosfera od početka do kraja programa

Novi program u Indexovom Šatoru na Cvjetnom trgu jučer je zablistao čak i malo više od očekivanja. Monday After Work Party s DJ Viktorom dupkom je bio pun puna četiri sata, i to na hladan bljuzgavi ponedjeljak. Uz pop, rock, funk i ostale hitove 70-ih, 80-ih, 90-ih te one koji su iz pećnice izašli tek tijekom prošlog desetljeća, Šatorom je vladala fenomenalna atmosfera od početka do kraja programa.

Baš kao i jučer, sve ljubitelje zabave i kvalitetne glazbe te obilja pića po promotivnim cijenama, kao i specijalnih plata - dalmatinske, slavonske i istarske koje su do sad oduševile sve posjetitelje Šatora na Cvjetnom, očekuje sastav Tango Appassionato. Večernji program, kao i svake večeri, traje od 19 sati do ponoći dok se od devet ujutro do navečer također održavaju mnoge sktivnosti.

Tango Appassionato sastav je akademski obrazovanih glazbenika osnovan 1993. godine. Članovi sastava su: Josip Novosel, violina, Zlatan Došlić, klavir, Mladen Kosovec, harmonika, Darko Horvat, gitara, i Tihomir Novak, kontrabas.

Stilska odrednica repertoara je glazba tridesetih godina prošlog stoljeća, s naglaskom na tango ritmu, melodioznosti i lirskom ugođaju. Obzirom da je odmak od autentičnih društvenih i glazbenih prilika znatan, Tango Appassionato ubrzo nakon svog osnutka privlači pozornost medija kao svojevrsni glazbeni vremeplov, te gostuje u mnogim prestižnim radio i TV emisijama. Zahvaljujući internacionalnom karakteru svog repertoara, sastav često gostuje u Portugalu, Njemačkoj, Austriji.

Ideja samog projekta izražena kroz glazbeni medij zapravo je slojevita. Iza strastvenih pjesama iz požutjelih spomenara ("Amapola" Jose Maria Lacallea, "Morena" Sergeja Strahova, "Wolgastrand" Gyule Geigera) krije se želja da se kroz glazbu iz vremena belle epoque ožive i društvene vrijednosti tog doba kao što su kavalirština, uglađenost, lijepo odijevanje, rukoljub, jednom riječju – duh rosenkavalira.

kakva je atmosfera vladala jučer u Šatoru na Cvjetnom pogledajte u našoj Nightlife Galeriji, a najave novih izvođača očekujte uskoro na Indexu!

Pročitajte više