Savršeni recept za svjetski dan Nutelle: Pana Cotta s čokoladom i lješnjacima

Foto: 123RF

Danas se obilježava Svjetski dan Nutelle, koji su osnovali entuzijasti uvjereni da ova čokoladna krema koju svi obožavamo zaslužuje svoj dan. Iako su za uživanje u njoj najčešće dovoljne teglica i žličica, postoje maštoviti prijedlozi kako uživati u njoj.

Danas vam donosimo jedan.

SASTOJCI:

1 ⅛ žličice želatine u prahu
30 grama gorke čokolade, usitnjene
1 šalica Nutelle
½ žličice soli
1 ½ šalice slatkog vrhnja
½ žličice ekstrakta vanilije
1 šalica punomasnog mlijeka
¼ šalice nasjeckanih prepečenih lješnjaka, za posluživanje (po izboru)

PRIPREMA

U posudi srednje veličine umutite želatinu s 3 žličice hladne vode. U drugu posudu srednje veličine stavite čokoladu. U velikoj posudi pomiješajte Nutellu i sol.

U maloj tavi na srednje jakoj vatri zakuhajte slatko vrhnje do ključanja. Prelijte polovicom vrhnja želatinu i nježno ih promiješajte da se sjedine te umiješajte ekstrakt vanilije.

Ostatak vrhnja prelijte preko čokolade te miješajte dok se čokolada ne otopi. Pomiješajte dvije smjese i dobro promiješajte.

Trećinu te smjese prelijte preko Nutelle te izmiješajte mikserom na maloj brzini dok se ne formira glatka pasta. Ulijte ostatak smjese i mlijeko te miješajte dok se ne sjedini.

Izlijte kroz fino sito u šest kalupa, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku, barem šest sati. Posujte isjeckanim lješnjacima ako želite i poslužite. 

Pročitajte više