Saznali smo priču iza lika Super Marija koji se može vidjeti na Korčuli

Foto: IN THE WOUP

FRANCUSKI ulični umjetnik iz Lyona, koji se predstavlja pod imenom IN THE WOUP, posjetio je u ljeto 2021. Korčulu, čije je zidove ukrasio mozaicima raznih verzija Super Marija. Do sad je ovaj talentirani mladić posjetio mnoge zemlje, uključujući Španjolsku, Italiju, Sloveniju, Meksiko, SAD, Kirgistan, Kazahstan, Indiju i Kanadu, a mi smo odlučili otkriti što ga je posebno privuklo u našoj zemlji da je upravo tu odlučio ostaviti svoj pečat.

"Došao sam s obitelji na odmor u Hrvatsku. Zaista smo uživali u našem putovanju na otoku Visu prvi put, a zatim na otoku Korčuli godinu dana kasnije. Uvijek nosim mozaike sa sobom kada putujem", rekao nam je i dodao da je razlog zašto je baš na Korčuli odlučio ostaviti svoj pečat taj što ga ostavlja gdje god otišao.

"Svakako se planiram vratiti u Hrvatsku. Imam još mnogo otoka (a i kopna) za posjetiti", dodao je.

Otkrio nam je i zašto je glavni motiv njegovih mozaika Super Mario.

"Sve je počelo još dok sam bio dijete. To je prva videoigra koja me oduševila svojim kartama, kostimima, igranjem, glazbom i tako dalje. Moj umjetnički projekt MARIO WORLDZ PROJECT pokušava odgovoriti na ovo pitanje: 'Što kad bi Mario imao više kostima? Kao, puno više...", rekao je i dodao da je do sad napravio preko 300 mozaika raznih verzija Super Marija.

"Počeo sam se baviti ovakvom vrstom umjetnosti zbog ljubavi prema starim videoigrama. Posebno mislim na videoigre kao što su The Legend of Zelda, Secret of Mana i Super Mario Bros 3. Jednog sam dana isprobao jedan crossover (Mario X Sonic bio mi je prvi) i od tada nisam prestao."

O njegovim je radovima pisao i poznati portal Bored Panda, pri čemu su se također spomenule i njegove kreacije u Hrvatskoj.

"Moj rad je uvijek bio inspiriran grčkom mitologijom. Žeđ za fantazijom naknadno sam gasio kroz knjige, filmove, mange, društvene igre... Ukratko, sve što mi je došlo pod ruku! Za svoje kreacije koristim mnoge materijale: pixel art, mozaike, crteže, naljepnice, papirnu umjetnost i šablone", otkriva.

Ovo su samo neki od njegovih radova koje je u posljednje vrijeme, osim u Hrvatskoj, napravio i po drugim državama.

Pročitajte više