Šef Amazona optužio američki magazin: "Ucjenjuju me golim fotkama"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠEF Amazona Jeff Bezos koji je posljednjih tjedana punio tabloide razvodom od supruge MacKenzie zbog afere s TV voditeljicom Lauren Sanchez, optužio je američki magazin National Enquirer za ucjenu.

Najbogatiji čovjek svijeta tvrdi da su ga iz kompanije American Media Inc, koja ima vlasništvo nad magazinom, pokušali ucijeniti privatnim fotografijama da odustane od istrage o tome kako je magazin došao u posjed privatnih poruka koje je on izmjenjivao sa svojom tadašnjom ljubavnicom, a današnjom partnericom te koji su bili motivi objave tih poruka.

Sve što se događalo opisao je u tekstu na medium.com, pod naslovom "No thank you, Mr. Pecker", obraćajući se tako direktno vlasniku American Media Inc, Davidu Peckeru. 

"Prije nekoliko dana prišli su nam, najprije samo verbalno, i rekli da imaju još mojih fotografija i poruka te da će ih objaviti ako ne odstanem od istrage. Moji odvjetnici su zaključili da na to nemaju pravo zbog autorskih prava fotografija i jer u njima nema ništa 'newsworthy', ne postoji interes javnosti zbog kojeg bi ih bilo opravdano objaviti", napisao je.

Bezos je zatim objavio sadržaj maila u kojemu su mu opisali ukupno deset fotografija koje posjeduju, među kojima su i one eksplicitne "dick pics", kako su mu u mailu pojasnili. Uvjet da se fotografije ne objave je taj da Bezos objavi "lažnu izjavu za medije u kojoj će tvrditi da nema nikakvih saznanja ili osnova na temelju kojih bi mogao tvrditi da su njihove objave bile politički motivirane ili pod utjecajem političkih snaga".

"Umjesto da me uspiju ucijeniti, odlučio sam objaviti materijal koji sam primio, unatoč mogućim osobnim gubicima i sramoti kojom mi prijete", zaključio je.

U tekstu je spomenuo i povezanost Donalda Trumpa s American Meda Inc. Bezos tvrdi da mu je vlasništvo nad The Washington Postom "zakompliciralo sve" jer je zbog toga stekao "moćne neprijatelje", uključujući i Trumpa, bliskog prijatelja Davida Peckera. 

Pročitajte više