Šef hrvatske firme sve zaposlenike vodi na Kanarsko otočje

Foto: Press

DOK ĆE većina nas veći dio ljeta provesti u uredima nad sparnim gradskim asfaltom, šef jedne hrvatske firme odlučio je sve zaposlenike odvesti na Kanarske otoke.

"Uvijek sam na Facebooku gledao fotografije vlasnika nekih kompanija kako putuju na egzotične lokacije. I ja sam želio biti na tim mjestima, ali to zbog rada kompanije nisam mogao izvesti jer jednostavno nije fer prema cijelom timu. Stoga smo odlučili promijeniti model i stvoriti situaciju - ili idu svi ili ne ide nitko. Budući da su zagrebačke vrućine nepodnošljive, a ljetni mjeseci ionako neproduktivni, odlučili smo preseliti cijeli tim na Kanarsko otočje. Bellabeat tamo je zakupio luksuzne vile s bazenima, a svaki član tima ima mogućnost na Kanarima provesti koliko god vremena želi. Radno vrijeme je fleksibilno i svaki zaposlenik može odrediti kada, koliko i kako će raditi", objašnjava nam osnivač Bellabeat Sandro Mur.



Bellabeat je tvrtka koja stvara pametne uređaje koji ženama pomažu u praćenju kvalitete života i zdravlja u različitim životnim fazama. U svibnju 2015. godine lansirali su uređaj za praćenje zdravlja žene, pametni nakit, LEAF kojeg su svjetski mediji proglasili jednim od najboljih gadgeta u 2015. godini. LEAF se spaja na aplikaciju na smartphonu te pomoću njega žena može pratiti vlastitu aktivnost, san, menstrualni ciklus i raditi vježbe disanja i opuštanja koje su ključne za smanjenje stresa. Neke od korisnica LEAFa su američka atletičarka i olimpijka Lolo Jones, modna blogerica Chiara Ferragni i mnoge druge.


Mur nam je otkrio i razloge zašto se odlučio na ovaj potez: "Shvatili smo da su najproduktivniji model rada hackatoni gdje se ljudima pruža mogućnost da izaberu određenu problematiku i pokušaju pronaći rješenje, a isti model rada primijenit ćemo i na Kanarima gdje ljudi sami mogu izabrati na čemu žele raditi".



Ekipa iz Bellabeata na Kanarima je organizirala i škole surfanja i kitesurfinga kako bi uz rad uveli što aktivniji način života. A Mur tvrdi da, pokaže li ovaj kanarski eksperiment dobre rezultate, sličan projekt organizirat će i tijekom zime.

"Bellabeat tim trenutno broji preko sto zaposlenika. Zadnja velika zapošljavanja dovela su Margaretu Klinčić koja se nakon McKinseyja, Rocket Interneta i Harvarda vratila u Hrvatsku i pridružila Bellabeatu. Ekipi se pridružio i Ben Fu koji je sedam godina radio u R&D Departmentu u Appleu", govori Mur i najavljuje nova zapošljavanja.



U Bellabeatu ističu kako je briga o zdravlju za njih najvažnija stvar, u tom će smjeru uvijek ići i u tom smjeru razvijaju nove proizvode. Uskoro će lansirati pet novih proizvoda.

Pročitajte više