Šefa na Facebooku nazvao "serijskim masturbatorom" pa zaradio otkaz

SLUŽBENIK u južnoafričkoj tvornici odjeće u gradu Durbanu zaradio je otkaz, nakon što je drugi radnik prijavio njegov status na Facebooku u kojem je šefa nazvao "serijskim masturbatorom".

U priči koju je napisao The Times nije naveden identitet otpuštenog, zbog straha da ne izgubi današnji posao, a niti vrijeme kada je ostao bez zaposlenja. U Južnoafričkoj Republici su takvi slučajevi otkaza zbog statusa na Facebooku još uvijek poprilično rijetki, dok se na blogere zbog njihovih tekstova već naveliko stvara pritisak.

Već je ranije jedan južnoafrički 25-godišnjak zbog komentara o lijenosti kolege s posla zaradio suspenziju, a istu sudbinu doživio je i korisnik Facebooka koji je na svoj profil stavio proizvod svoje konkurencije. Pravni stručnjak Willem de Klerk izjavio je kako su neugodni komentari na Facebooku jednako nezakoniti kao i usmeno izrečena kleveta. "Postoji velika razlika između izjave temeljene na činjenici i korištenja platforme za klevetanje zaposlenika", zaključio je De Klerk.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više