Seks, droga i rock 70-ih u "Vinilu" - poznati među prvima zavirili u mračni svijet glazbene industrije

Foto: HBO press

Predpremijeru nove HBO serije "Vinil“ čija se premijera na TV-u čeka 15. veljače na HBO-u, sinoć su u kino Europa u Zagrebu pogledali poznati i brojni drugi gosti. Tako su rock priču o diskografskoj kući  među privam pogledali glazbenike Mrle iz Let3-a, Darko Rundek, Neno Belan, Ivan Dečak iz grupe Vatra, Lovely Quinces (Dunja Ercegović), Stipe B. Mađor iz Kawasaki 3p-a, Kandžija, redatelj i novinar Igor Mirković, glumci Goran Bogdan, Kristina Krepela, Iva Šulentić i mnogi drugi.

Novu dvosatnu seriju režirao je Oscarom i Emmyjem nagrađen redatelja Martin Scorsese, za Oscar nominiranog te Emmyjima nagrađenog Terencea Wintera, te uz suradnju rockera i frontmena legendarni Rolling Stonea, Mick Jagger.

Radnja je smještena u New York 70-ih, a Vinil istražuje drogom i seksom nabijen glazbeni biznis u osvit punka, diska i hip-hopa. Seriju gledamo kroz oči predsjednika diskografske kuće Richieja Finestre (glumac Bobby Cannavale je maestralno utjelovio lik), koji pokušava spasiti svoj biznis. 

Nova HBO serija

Oskarovac Martin Scorsese i legendarni frontmen Stonesa Mick Jagger potpisuju novu HBO seriju Vinyl.PREMIJERA: 15. veljače u 3:00 ili 20:05, samo na HBO Adria

Posted by HBO Adria on Monday, February 1, 2016


On ima stila, za prepoznati dobru glazbu, ima smisla za biznisu, no njegov najveći problem je kokain. U problematičnom je braku s Devon (koju glumi Olivia Wilde) i na čelu je kompanije koja gubi svoj sjaj. Supruga Richieja Finestre, bivša je glumica i model koja je bila dijelom Factory scene Andyja Warhola u New Yorku šezdesetih, a zatim se udala, rodila dvoje djece i postala majka iz predgrađa. Richiejeva osobna i profesionalna kriza stavlja dodatni teret na njihov odnos i nadahnjuje u njoj želju da se vrati svojim boemskim korijenima.

U međuvremenu, voditelj promocija i partner u "American Centuryju“, Zack Yankovich (kojega sjajno igra Ray Romano), zbog svog je iskustva u industriji i dobrog njuha za posao neprocjenjiv dio tvrtke iako radi u Richiejevoj sjeni. Njihov profesionalni odnos napet je zbog neslaganja oko vođenja tvrtke kroz glazbeno ozračje 1973.

Pročitajte više