Ovogodišnji rekord: Ovaj film dobio je 9 minuta duge ovacije u Cannesu

Foto: Profimedia

Glazbena drama na španjolskom jeziku Emilia Pérez, u kojoj glume Zoe Saldaña, Selena Gomez i Karla Sofía Gascón, dobila je dosad najveće ovacije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, piše Variety.

Tijekom devetominutnog pljeska Gomez je brisala suze, dok su se zvijezde filma Saldaña i Édgar Ramírez grlili, a redatelj Jacques Audiard mahao je šeširom prema balkonu. Gascón, koji u filmu glumi vođu narkokartela, također je dobio velik pljesak.

"Operni libreto u četiri čina"

"Prekvalificirana i podcijenjena, Rita (Zoe Saldaña) je odvjetnica u velikoj firmi koja je više zainteresirana za oslobađanje kriminalaca nego za pravdu. Jednog dana dobiva neočekivan izlaz kada je vođa kartela Manitas (Édgar Ramírez) angažira da mu pomogne povući se iz posla i realizirati plan koji je tajno pripremao godinama: postati žena, o čemu je oduvijek sanjao", glasi službeni sinopsis filma.

U ekskluzivnom intervjuu za Variety Audiard je opisao film kao operni libreto u četiri čina u kojem glumci pjevaju originalne pjesme kako bi unaprijedili radnju. Inače, francuski redatelj dosad je u Cannesu imao 6 filmova u natjecateljskoj selekciji, a 2015. osvojio je Zlatnu palmu s filmom Deephan.

Pročitajte više