Serija koju nazivaju "najvećom dramom o odrastanju našeg doba" dobiva hrvatski remake

Foto: Press

Skam, revolucionarni televizijski format norveškog NRK-a, dobiva novu adaptaciju - Sram, koju će producirati CGM Films za HRT u Hrvatskoj, piše Variety.

Serija, koja je prvi put emitirana 2015., već ima lokalne adaptacije u Francuskoj, Njemačkoj, SAD-u, Španjolskoj, Nizozemskoj, Belgiji i Italiji. Skam, koji su njemačke novine Die Welt nazvale "najvećom dramom o odrastanju našeg doba", slijedi specifičnu formulu, pri čemu se svaka sezona fokusira na drugog glavnog lika, dok se serija prikazuje svakodnevno online i tjedno kao webcast.

Sram će režirati Jelena Gavrilović, a scenarij potpisuju Hana Jušić i Nikica Zdunić. Direktor fotografije će biti Frane Pamić, dok će seriju uređivati ​​Tomislav Stojanović. Radnja serije odvija se u Zagrebu, a emitirat će se na HRT1 od jeseni 2024. godine.

U hrvatskoj verziji bit će dodan lik iz romske zajednice

"Oduševljeni smo što možemo dodati naš remake ovoj hvaljenoj seriji koja svojom jedinstvenom privlačnošću osvaja tinejdžersku publiku. U prilagodbu serije za hrvatsku demografiju uključili smo lik iz romske zajednice, naglašavajući našu predanost različitosti", rekao je Bruno Mustić, producent iz CGM Filmsa.

"Osim pripovijedanja, prihvaćamo digitalno doba pokazujući kako se današnji tinejdžeri bave sadržajem i jedni s drugima na mreži. Ovaj moderan pristup utječe ne samo na našu priču već i na našu distribuciju preko digitalnih platformi i društvenih medija, s ciljem da se svaki tinejdžer osjeća prepoznatim i uključenim", dodao je.

"Sram je nešto što je nama kao javnoj televiziji bilo potrebno više od svega u ovom razdoblju transformacije i redefiniranja naše uloge u eri medijskog obilja. Format nas uči poštovati i cijeniti svoju publiku, kako bi se osjećala važnom i voljenom. Nadam se da će tržište medijskih javnih servisa u Hrvatskoj slijediti ovaj izvanredni pristup usmjeren na publiku", rekla je Rahela Štefanović, glavna urednica HTV-a.

Pročitajte više