Šest najvećih propuštenih prilika svih vremena u TV serijama

Foto: Press

MNOGO je čimbenika koji utječu na popularnost filmova i serija, pa nije iznenađenje da mnogi TV sadržaji često zbog određenog detalja ili odluke nadređenih propuste ogromne prilike. Ponekad kreatori zanemare zanimljive likove, a ponekad previše ubrzaju ili uspore radnju.

Ovom temom se pozabavio portal WhatCulture nakon što su korisnici na Redditu nedavno izdvojili serije koje su mogle postići mnogo veći uspjeh da su producenti ili tvorci donijeli drugačije odluke ili promijenili detalje sukladno željama obožavatelja njihovih ostvarenja.

Oprez! Tekst sadrži spojlere!

Daenerysin iznenadni zaokret u Igri prijestolja

Osma i posljednja sezona Igre prijestolja u osnovi je komedija pogrešaka. Bilo je mnogo, mnogo propuštenih prilika na kraju serije, ali ništa strašnije od neuspješnog prikaza prelaska Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) u Mad Queen.

Ideja o njezinom zaokretu bila bi u redu da je realizirana i dorađena tijekom barem jedne sezone, umjesto da se na kraju to odjednom dogodi. Kad je Dany spalila King's Landing, to se jednostavno nije činilo prirodnim, izgledalo je kao da je smišljeno u žurbi.

Jedino gore od toga bila je njezina iznenadna smrt u finalu serije. To što je Daenerys postala prava negativka moglo je ispasti sjajno da se događalo postepeno, ali gledateljima je bilo jasno da su kreatori samo željeli to obaviti što brže i prijeći na druge projekte.

Crossover Prijatelja i Seinfelda

Ne može se poreći da su Prijatelji i Seinfeld bili najpopularniji sitcomi 90-ih. Crossover događaj u kojem bi se likovi iz jedne serije pojavili u drugoj bio bi apsolutni hit. Zanimljivo je da se to umalo dogodilo.

Kad su oba sitcoma bila na vrhuncu svoje popularnosti, tijekom kasnih 90-ih, mreža NBC ozbiljno je razmišljala o epizodi u kojoj bi se likovi iz Prijatelja pojavili u Seinfeldu ili obrnuto. No ovu ambicioznu ideju na kraju je odbio tvorac Seinfelda Larry David.

On nije bio zainteresiran za crossover. Mnogi smatraju kako je to mogao biti jedan od najlegendarnijih TV događaja svih vremena. Seinfeldov prepoznatljivi cinizam ubrizgan u širi, optimističniji svijet Prijatelja bio bi vraški dobar prizor.

Povratak Pietra u WandaVisionu

Gledatelji diljem svijeta ostali su zapanjeni kada je, na kraju pete epizode WandaVisiona, Wandu (Elizabeth Olsen) pozdravio nitko drugi do njezin naizgled mrtvi brat Pietro. Bio je to mamac koji je silno uzbudio obožavatelje, ali su na kraju ostali razočarani. 

Veliki je zaokret bio u tome što ga nije glumio Aaron Taylor-Johnson kao u filmu Osvetnici: Vladavina Ultrona, već Evan Peters, koji je glumio Pietra/Quicksilvera u Foxovoj nepovezanoj seriji X-Men filmova.

Iako se činilo da će Foxov X-Men biti nekako integriran, u finalu je otkriveno da je "Pietro" zapravo obični stanovnik Westviewa po imenu Ralph Bohner, koji je bio prisiljen glumiti Pietra zbog zločeste Agathe Harkness (Kathryn Hahn).

Prerana smrt Shanea u The Walking Deadu

Tvorci Walking Deada doista nisu znali što da rade sa Shaneom Walshom, kojeg je s pomalo grubim oduševljenjem utjelovio Jon Bernthal. Njegova je smrt u pretposljednjoj epizodi druge sezone razočarala mnoge fanove.

Iako je Shane umro mnogo ranije u stripu, bi li ubilo kreatore da su ga zadržali barem još malo? Ne bi bio prvi put da se serija razlikovala od izvornog materijala. Gledanje Shanea kako ludi u još jednoj sezoni dovelo bi do vrhunca gledanosti.

Bez zamjene Kevina Spaceyja u House of Cards

Produkcija šeste i posljednje sezone House of Cards suočila se s velikim izazovom nakon otpuštanja Kevina Spaceyja nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje.

Netflix je naposljetku odlučio ubiti glavnog lika Franka Underwooda i pažnju preusmjeriti na njegovu suprugu. Međutim, koliko god je Robin Wright bila sjajna u ulozi Claire, jednostavno je izgledalo kao da im je nedostajalo kreativnosti.

Tomu je možda doprinijela činjenica da Frankova smrt očito nije bila dio izvornog plana. Mnogi su se pitali zašto nisu jednostavno zamijenili Spaceyja i dali priliku novom glumcu. To bi bio hrabar potez, ali možda bi i upalio s nekim poznatim imenima.

Preskakanje tri dana u Twin Peaksu

U kontroverznoj drugoj sezoni Twin Peaksa na kraju je otkriveno da je ubojica Laure Palmer (Sheryl Lee) bio njezin otac Leland (Ray Wise). Ubrzo nakon što je Leland uhićen usred sezone, Bob (Frank Silva) napušta svoje tijelo i umire.

Sljedeća se epizoda iznenada odigrala tri dana kasnije na njegovom sprovodu. Ipak, David Lynch propustio je dobru priliku preskakanjem ta tri dana - cijela epizoda usredotočena na gradsku reakciju na Lelandovo hvatanje i smrt mogla je biti apsolutno fascinantna.

Laurino ubojstvo zadivilo je lokalnu zajednicu i moglo je rezultirati neviđenom dramom među likovima. Ovaj bi se pogrešan korak možda mogao pripisati činjenici da Lynch prvotno uopće nije planirao otkriti identitet Laurina ubojice, ali je na kraju bio pod pritiskom ABC-ja da to učini.

Pročitajte više