Tko su sestre Hrvoja Horvata koje na društvenim mrežama napadaju njegove kritičare?

Foto: RTL/Borna Filic/Tomislav Miletic/PIXSELL (Na naslovnoj fotografiji Vanja Horvat s ocem Hrvojem i majkom Dunjom)

SESTRE Hrvoje Horvata Vanja i Jasenka redovito staju u obranu svog brata na društvenim mrežama. 

Poznatija sestra, Vanja Horvat, bivša je supruga Zorana Mamića. Vanja je u braku s Mamićem bila 17 godina, a s njim ima dvoje djece, kćer Ninu i sina Brunu. "Ponosna na bracu. Čestitam izborniče", napisala je ona nakon vijesti da je njen brat nasljednik Line Červara.

Zatim je, prošle godine, javno prozivala kritičare svog brata, baš kao i njegova druga sestra, Jasenka, danas. Ubrzo je taj komentar izbrisala. "Zločestoća je vrlo nezgodna stvar! Ipak ima i stručnih, iskusnih i kompetentnih ljudi pa neka oni komentiraju struku", stajalo je u njemu, između ostalog. 

Druga sestra, Jasenka Sparks, bila je udana za rukometaša Iztoka Puca, koji je preminuo 2011. godine. Ona je danas izvrijeđala rukometnu legendu Božidara Jovića te ga nazvala "ljudskom mizerijom".

Otac im je legendarni rukometaš

Inače, njihov otac, legendarni bjelovarski rukometaš Hrvoje Cveba Horvat, godinama se brinuo o njihovoj bolesnoj majci Dunji koja je preminula u 74. godini. Dunja, po struci profesorica matematike i fizike, godinama se borila s Alzheimerovom bolešću. 

"Ja sam svjestan da ću napraviti sve da ona do zadnjeg dana bude kod kuće. Ja je ne dam u dom, ne dam je u bolnicu. Borit ću se dokad ću moći. Sve mislim da to što joj ja pružam teško će netko drugi pružiti. Dok vidim da se smije, meni je vedro kao danas u Novalji", rekao je jednom legendarni rukometaš za RTL.

Pročitajte više