Set Pokemon karti prodan za 992 tisuće kuna. Imate li koju od vrijednih karata?

Foto: Goldin Auctions

KOLEKCIJA Pokemon karti iz 1999. godine na aukciji je prodana za nešto više od 150 tisuća dolara, što je oko 992 tisuće kuna. Procijenio ih je Professional Sports Authenticator, a sve su označene kao "aQ1Gem Mint 10", što znači im je stanje odlično te da su kao nove, prenosi LadBible.

"Goldin Auctions s ponosom predstavlja drugi kompletni set PSA GEM MT 10 ovih poželjnih ne-sportskih karata na aukciji. Iako imaju zaobljene rubove, i dalje je teško očuvati ih do GEM MINT razine. Zapravo, mnoge od ovih karata u takvom stanju postoje u manje od pedeset primjeraka", pišu na stranici aukcijske kuće Goldin Auctions.

Također, istaknuli su kako vrijednost ovih karata sve više raste, a na stranici kolekcionarima savjetuju da provjere svoju zbirku ne bi li našli koju od takvih karata u istom stanju jer bi na njima mogli zaraditi pravo bogatstvo - osobito jer im vrijednost svakodnevno raste.

Pogledajte samo karte na eBayu i vidjet ćete da se neke rijetke doslovno prodaju za tisuće dolara. Najvrjednija karta je Pikachu Illustrator, kupljena na aukciji u SAD-u 2016. za nevjerojatnih 52.400 dolara (346 tisuća kuna).

Također, prema stručnjaku za kolekcionarstvo 21. stoljeća, Tracyju Martinu, najtraženije su one koje su se pojavile u razdoblju od 1999. do 2000. godine, bez sjene na njima.

Pročitajte više