Severina marširala sa ženama u Zagrebu povodom 8. marta

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ivana Grgic / CROPIX

SEVERINA se pojavila na Noćnom maršu u Zagrebu, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Pjevačica se na Marš zaputila nakon što je ispred Muzeja suvremene umjetnosti sa zborom udruge Domino, u organizaciji umjetnice Arijana Lekić-Fridrih, izvela feminističku verziju himne Lijepa Naša.

Severina je ranije na društvenim mrežama pozvala pratiteljice i pratitelje da se pridruže izvedbi te da svoju solidarnost sa ženama pokažu izlaskom na skupove i marševe koji se na Međunarodni dan žena obilježavaju u nizu hrvatskih gradova.

"Kad muškarac nešto uradi, to je strategija. Kad žena uradi isto, onda ona kalkulira… E, pa evo vam figa. Drage moje, 'male i nemoćne ženice', pokažimo im danas koliko smo velike i moćne. Danas je naš dan i zato… Svi na Marš za žene!", napisala je.

"Ovo je dan kada slavimo borbu koja traje desetljećima"

Noćni marš možete pratiti ovdje

Marširalo se u ime žena koje su kroz povijest pokazale kako se stvara pokret, prijateljica koje pružaju osjećaj sigurnosti tijekom izlazaka, žena koje hrabro pričaju o nasilju u ginekološkim ordinacijama te kabinetima fakulteta i sudnicama, ulicama i u četiri zida.

Marširalo se i u ime radnica likvidiranih stečajnih tvrtki koje ustrajno traže isplatu ignoriranih dugova, objavio je kolektiv Faktiv. Parola Noćnog marša ove godine je "Feminizam i gotovo". Povorka je krenula s Trga žrtava fašizma u 18:30 prema Zrinjevcu.

"Ovo je dan kada slavimo borbu koja traje desetljećima, koja zove na otpor i na ulice i borbu koja daje nadu", objavio je Faktiv te poručio da i ove godine feministice marširaju jedna uz drugu.

Pročitajte više