Severinu i Huljića oduševio osebujni Slavonac: "Išla bih na tvoj koncert"

Foto: Press

Nikolina Kolman, Luka Veljković, Chiara Majdenić, Ivan Vidović, Nina Abramović Dimec, Moreno Vukojević, Lana Mandarić, Niko Vujanović i Ivan Živković izborili su nastavak natjecanja u drugoj audicijskoj epizodi Superstara. Bilo je tu emotivnih priča, suza, ali i glasova koji su zaista oduševili žiri.

Boksačica oduševila žiri, Švicarac senzacija

Gimnazijalka Nikolina Kolman otvorila je emisiju. Talentirana 17-godišnjakinja uspješna je boksačica i u svojoj kategoriji prvakinja Hrvatske. Pjevački talent je, kaže, naslijedila od majke.

@superstarcroatia Nikolina Kolman oduševila je žiri izvedbom pjesme 'Flowers' #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

Sjela je za klavir i izvela hit Flowers pjevačice Miley Cyrus, a izvedbom oduševila žiri. "Došla je, donijela nam cvijeće i emotivno nas prebila", komentirao je Tonči poslije Nikolininog nastupa. Filipu je demonstrirala i dio svojih boksačkih vještina, a on joj je dao DA, rekavši da mu se sviđa to što je pjesmi dala svoj pečat.

"Tako si ležerno to napravila, sjela za klavir i bila potpuno iznenađenje, to je to što se traži", zaključila je Severina. 

Švicarac hrvatskih korijena, osebujni Luka Veljković glazbom se odavno bavi, pjevao je i u crkvi te na nizu festivala. "Imam tremu, ipak je Severina preda mnom. Nemam treme oko pjevanja, svoje bih pjevanje ocijenio desetkom. Moraš biti samopouzdan", poručio je Luka uoči nastupa te otkrio da se nada da će Severina imati pozitivan feedback. 

@superstarcroatia Kakav nastup! Bravo, Luka! 😎 #superstarhr2023 #rtlhrvatska #blackpink #kpop #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

Uskoro ga je Severina pitala zna li, osim korejskog popa, i neke domaće stvari. "Znam od Varnog paljka - Sve još miriše na nju", najavio je Luka i nasmijao cijeli žiri. No, otpjevao je sjajno i rasplesao pritom žiri pjesmom How You Like That grupe BLACKPINK.

"Kakav si ti majstor, jedva čekam sljedeći put", poručila mu je Nika. "Izrazi lica, obrve, sve...", nadovezao se Tonči kojem je Luka uzvratio da je upravo zbog Superstara dodatno sredio svoje obrve.

Filip zaplesao s Osječankom

Osječanka Chiara Majdenić aktivno se bavila plesom, a danas studira na Ekonomskom fakultetu te se bavi mačevanjem. Ova aktivna djevojka smatra da je dobra pjevačica koja može konkurirati i glazbeno školovanima. "Voljela sam plesati kao mala, prepoznala sam taj talent s devet godina, tada sam krenula pjevati, no nisam nikada službeno nastupala", ispričala je.

@superstarcroatia Chiara Majdenić pokazala je svoj vokal i otpjevala pjesmu 'At Last' #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

Pred žirijem se predstavila pjesmom At Last Ette James te hitom Malo mi za sriću triba Doris Dragović. Nakon što je izvela Ettu James, Filip joj je poručio: "Ne znam da li imamo zvijezdu, ali dobili smo zavodnicu! Jako lijepo, pametan odabir".

Uskoro je Tonči poželio vidjeti kako će se Chiara snaći u izvedbi druge pjesme, a kako bi od nje izvukao dodatni žar - zasvirao je Malo mi za sriću triba i Filipa pozvao da zapleše s Chiarom. "Tonči, ti si prošao", Severina je poručila Huljiću kroz smijeh, a potom kandidatkinji dala prolaz. Složili su se i Nika te Filip, a Tonči je ostao suzdržan. U konačnici je djevojka prošla dalje.

Ivan Vidović, umjetničkog imena EYEVAN, došao je pred žiri Superstara s nesvakidašnjom zanimljivom životnom pričom.

"Bog me nikada nije napustio, bio je uz mene i u najtežim trenucima. Pogubio sam se u nekom trenutku, u mladosti je bilo tu i alkohola i marihuane... Hvala Bogu, vratio sam se na pravi put, vratio sam se kući, počeo s bakom na dnevnoj bazi razgovarati. Imam bolji odnos s njom nego prije", ispričao je Ivan.

@superstarcroatia Ivan Vidović raznježio je žiri svojim nastupom #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

U Superstar je stigao u pratnji svoje djevojke, koja u potpunosti podržava Ivanov glazbeni put. Mladić svira po restoranima, na ulici, a pjesmu koju je otpjevao žiriju posvetio je i napisao svom preminulom djedu. "Vjerujem da je djed kod Boga i da gleda sve što se događa", ispričao je. 

Zapjevavši žiriju, Ivan je dirnuo sve. Severina je zasuzila, a emotivni su bili i ostali članovi žirija. "Meni je ovo bilo jako emotivno, u jednom trenutku sam se skoro rasplakala", izjavila je Severina. "Svoje emocije pretočio si u neku katarzu, na pravom si mjestu", dodao je Filip. "Svjetski, a naše", zaključio je producent i dao Ivanu prolaz. Uz ostale glasove članova žirija, Ivan je izborio daljnji tijek natjecanja. 

Reper: Od 12. godine sam na ulici

Nina Abramović Dimec iz Kostrene stigla je iduća pred žiri. 18-godišnja djevojka glazbom se počela baviti u djetinjstvu, a upravo joj je pjevanje pomoglo da se oslobodi. Introvertna djevojka glazbom je dobila potrebno samopouzdanje. Majka joj je velika podrška u karijeri, a pomogla joj je i pri odabiru pjesme. Uskoro je Nina pustila glas te oduševila žiri koji je djevojku odmah pustio u daljnje natjecanje. 

@superstarcroatia Nina Abramović Dimec donijela je Disney magiju u studio: Pjevala je 'Reflection' #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

Reper Moreno Vukojević svojim je freestyleom oduševio žiri. 31-godišnjak iz Slavonije otkrio je da je stvaranje glazbe za njega opisivanje borbe koju je prošao kroz život. "Krunica oko mog vrata predstavlja puno toga u mom životu. Padanje i ustajanje, borbu između dobra i zla, onoga što me stalno nosi kroz život", ispričao je Moreno.

Freestyle je odradio na Eminemov instrumental. "Teško je bilo to odrastanje. Od 12. godine sam na ulici, dosta sam prijatelja na ulici izgubio zbog droge i situacija koje su nam dostupne. Bio sam blizu svega toga, no isplivao sam i danas nemam veze s time", otkrio je reper. 

@superstarcroatia Eminem iz Slavonskog Broda! Moreno Vukojević repao za žiri #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

"Ovo je bilo kao ispovijed, baš si me ganuo i dajem ti DA", rekla je Morenu Severina. "Ti si old school reper i čista emocija, vjerujem ti sve, bilo je ovo soul to soul. Bravo", dodao je Filip. Moreno je za svoj nastup dobio četiri da te je izborio daljnji tijek natjecanja.

Žiriju se potom predstavila Lana Mandarić, koja je stigla u pratnji prijatelja Nicolasa. "Sudjelovala sam u RTL Zvjezdicama 2016. godine i tada sam shvatila da volim biti na stageu", otkrila je mlada pjevačica.

"Suradnja s Nicolasom došla je spontano, naše mame se znaju, iz istog su mjesta, ostale su povezane putem Facebooka i kada je došla ideja za jednu pjesmu, tražila sam repera na francuskom, mama je kontaktirala Nicolasovu mamu i one su nas spojile", otkrila je Lana o odnosu sa svojim prijateljem i glazbenim partnerom. 

@superstarcroatia Lana Mandarić očarala je žiri, a pjevala je 'I See Red' #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

Uz pratnju Nicolasa na gitari, Lana je s dvije pjesme oduševila žiri. "Ovo je jedan jako moderan, odličan vokal. Zvučiš veliko i ozbiljno, jako sam zadovoljna i impresionirana", poručila je Nika Lani i Nicolasu. Da je uslijedilo i od ostatka žirija pa je Lana prošla u daljnje natjecanje.

Ivan: Bolujem od alopecije

Niko Vujanović iz Sinja u Superstar se prijavio jer obožava glazbu te su ga ljudi iz okruženja motivirali da se prijavi u show. Izveo je Adilov hit Moje si nebo te zaradio pohvale od žirija. "Lijepi, čisti pop vokal, sviđa mi se", jasna je bila Nika. "Pohvale. U pjevanju se čuo strah, no imaš dobar temelj, isplati se na njemu graditi kuću", nadovezao se Tonči. "Prošao si dalje", zaključio je, pak, Filip.

@superstarcroatia Niko Vujanović oduševio je pjesmom 'Moje si nebo' #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

Severina mu je poručila da je "zgodan i lijep".

Mladi Ivan Živković otkrio je da mu je odrastanje i stav prema životu obilježila prometna nesreća koju je s obitelji doživio kao devetogodišnjak. "Iako sam imao devet godina, otad cijenim život i svjestan sam koliko ga je lako izgubiti... Bolujem od alopecije koja je uzrokovana stresom i kroz 20-ak dana ću izgubiti kosu", ispričao je Ivan.

Shvatio je odrastanjem da se ne treba bojati susreta s publikom i žirijem pa im se odlučio predstaviti pjesmom Fever koju u originalnu izvodi Little Willie John. "Ovo je najbolja izvedba ove pjesme koju sam ikad čula. Išla bih na tvoj koncert", poručila je Severina.

@superstarcroatia Ivan Živković ima poseban talent: Jeste ikada čuli ovakav glas? #superstarhr2023 #rtlhrvatska #superstar #voyohr ♬ original sound - SuperStar Croatia

"Farbica dolje je bolesna, nisam to čula jako dugo, trebaš biti ponosan", dodala je Nika. "Ta boja od milijun eura, to je tvoja supermoć", kratak i jasan je bio Filip. "Podsjećaš me na Cohena, iznenadi nas idući put nekom svojom pjesmom", poruku za kraj imao je Huljić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više