Šibenčane će u novu godinu uvesti svjetski poznata glazbena ikona

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

ŠIBENČANE će u novu, 2023. godinu uvesti svjetski poznata pop pjevačica Róisín Murphy.

Róisín Murphy ovaj put će nastupiti na Trgu katedrale sv. Jakova. Osim na njezinom nastupu, Šibenčani će se moći zabavljati na još nekoliko pozornica u gradu.

Murphy je prvo zapažena kao dio dueta Moloko, koji je izvodio elektronsku muziku. Drugi dio dueta činio je njezin tadašnji dečko Mark Brydon. Nakon što su završili romantičnu vezu, Murphy je izdala svoj debitantski solo album Ruby Blue, koji je pisala i producirala s Matthewom Herbertom 2005. godine. 

Nakon velikih koncertnih turneja, brojnih glazbenih suradnji i nekoliko izdanih albuma, ove godine je izdala peti studijski album, nastao u vrijeme pandemije, Róisín Machine, koji je dobio pohvale glazbenih kritičara.

Nastupala je na prošlom INmusic festivalu

Róisín Murphy ljetos je nastupala na INmusic festivalu, a sudeći prema objavama na njezinim društvenim mrežama, u Hrvatskoj se i dobro zabavila.

 "Ne volim Hrvatsku, obožavam ju", napisala je na svojem Twitter profilu uz videozapis na kojem pleše u društvu starijeg gospodina. Također se zainteresirala za NOB-ove spomenike, pa je tako bila u Podgariću te na Petrovoj gori. 

Pročitajte više