Šibenska vlast prevozi partijanere u zgradu bivše JNA kraj tvrđave svetog Nikole

Foto: Press

ŠIBENSKA gradska uprava dala je potporu festivalu elektronske glazbe Nox koji će se 11. studenoga održati u uvali Minerska pokraj tvrđave sv. Nikole koja je nedavno uvrštena na UNESCO-vu listu.

Gradska uprava organizirala je za posjetitelje Nox festivala besplatan prijevoz do uvale Minerska odakle će ih posebnim prijevozom tijekom noći i razvoziti natrag u grad.

"Željeli smo i na ovaj način iskazati potporu alternativnoj sceni u gradu, ali prije svega osigurati građanima da tamo stignu sigurno i nakon zabave se sretno vrate svojim domovima. Smisao postojanja gradske uprave je da građanima osigura uvjete za kvalitetan život u sigurnom okružju i na ovaj način htjeli smo poslati poruku svim progresivnim kreativnim snagama u Šibeniku da smo uz njih", rekao je Paško Rakić (HDZ), zamjenik šibenskog gradonačelnika zadužen za društvene djelatnosti.

Na festivalu Nox u subotu, headliner je Amerikanac s prebivalištem u Berlinu Jon Hester, a prvi put u Dalmaciji nastupit će i Slovenka s prebivalištem u Slavonskom Brodu, Lea Tolić - poznata kao i Mistress Milea. Toni Kostijal predstavnik je party scene Zadra, a tu je i Šibenčanin Lawrence Klein koji je u svibnju je pobijedio u hrvatskom izdaju Burn Residency Mix Offa i upravo on otvara šibenski party u subotu u uvali Minerska.

Od prvog izdanja festivala Nox prošlo je već tri godine, a u bivšem vojnom kompleksu u Minerskoj bit će organiziran po prvi put. Za potrebe razvoja underground scene, lokalna samouprava ustupila je organizatorima na korištenje atraktivnu vojnu zgradu u kanalu sv. Ante smještenu pokraj tvrđave sv. Nikole, koja je nedavno uvrštena na popis svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Festival Nox u uvali Minerska počinje u subotu u 23 sata.  

Pročitajte više