Silikoni i fileri: Kako bi izgledale Grace Kelly i Audrey Hepburn da žive danas

Foto: Guliver Image/Wenn

AUDREY HEPBURN, princeza Diana i Grace Kelly slove za najljepše žene u povijesti, a njihov fatalni pogled i porculanska put osigurali su im status ikona ljepote u prošlom stoljeću. Ipak, s godinama se pojam ljepote znatno promijenio pa su tako pune usne, guste obrve i oštro naglašene crte lice standardi kojima danas teži velik broj pripadnica ljepšeg spola.

Umjetnik Mat Maitland iz Londona odlučio se poigrati fotografijama Audrey i Grace koje je prilagodio upravo tim trendovima pa im je tako povećao usne i "ubrizgao" botoks, a dobivene rezultate objavio je na svom Instagram profilu.

Pomalo komične fotoobrade oduševile su korisnike te društvene mreže, a autor kaže kako je inspiraciju za njih pronašao u ljudima koji pojam ljepote dovode do ekstrema.

"Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu guraju do ekstrema. Jedan od mojih idola, Michael Jackson, istražio je ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen na zvijezde i bogataše, a danas je postao dostupniji. Kamo god pogledate, tu su dokazi o tim suvremenim idealima ljepote. Zato sam počeo razmišljati o identitetu u našem društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvijezda u povijesti prihvatile moderne kozmetičke tretmane i trendove", pojasnio je Mat za magazin Paper.

Pročitajte više