Simbol žena miče se s pakiranja uložaka: "I trans-muškarci imaju menstruaciju"

Foto: Instagram

POZNATI brend uložaka Always najavio je da planira maknuti simbol žena sa svojih proizvoda. Na taj potez potaknula su ih brojna prozivanja transrodnih i ne-binarnih osoba koje smatraju da je isticanje ženskog znaka na pakiranjima uložaka diskriminirajuće za sve one koji se bez obzira na svoj spol osjećaju ili ne osjećaju kao žene.

Među najglasnijima su bili trans-aktivisti Melly Bloom i Ben Saunders zbog čijih je zahtjeva Always odlučio da će ukloniti simbol s pakiranja do kraja godine, prenosi Metro.

"Može li mi netko iz Alwaysa reći zašto je imperativ imati ženske simbole na proizvodima? Postoje i non-binarne i transrodne osobe koje koriste vaše proizvode, samo da znate", pisali su aktivisti.

 

"Uvijek brinemo o potrebama i preferencijama naših kupaca", odgovorio je odjel za odnose s kupcima Alwaysa.

Nakon nekog vremena javili su se s konkretnijim odgovorom.

"Poslušali smo vas te je naš marketinški tim ponudio rješenje. Drago nam je da vas možemo obavijestiti da će od prosinca naši proizvodi biti bez ženskog simbola", napisali su iz Alwaysa.

Ova nesvakidašnja odluka podijelila je mišljenja korisnika. Dok neki smatraju odluku apsurdnom, drugi su je dočekali s oduševljenjem.

"Morate shvatiti da postoje i trans-muškarci koji dobivaju mjesečnice. Ne bih htio da se zbog ženskog simbola  ijedan muškarac osjeća manje vrijedno", komentar je korisnika koji podržava ovu odluku.

Pročitajte više