Simpsoni su predvidjeli Trumpovo uhićenje i film Barbie prije 29 godina?

Screenshot: Twitter

KULTNA animirana serija Simpsoni predvidjela je brojne događaje, a čini se kako su u jednoj epizodi iz 1994. godine predviđena čak dva događaja, oba aktualna posljednjih dana i posve nepovezana, piše The New York Post.

Prvi je uhićenje Donalda Trumpa, a drugi histerija koja je nastala oko filma Barbie. U epizodi pod nazivom Lisa protiv Malibu Stacy Lisa Simpson nastoji natjerati kreatore lutke Barbie da proizvedu igračku koja ima više feministički izgled i koja bi osnažila mlade djevojke. 

U jednoj od scena obitelj Simpson gleda TV program u kojem voditelj Kent Brockman govori o Lisinoj kampanji. "Iako je bilo neuobičajeno provesti 28 minuta izvještavajući o lutki, ovaj je novinar otkrio da je nemoguće prestati pričati o tome. Ljudi, to su stvarno fascinantne vijesti. Laku noć. Eh, da, i predsjednik je uhićen", govori Brockman.

Ljudi komentiraju: "Netko iz tima Simpsonovih putuje kroz vrijeme"

Iako je razlog "predsjednikova" uhićenja u crtiću ubojstvo, činjenica je da su se te dvije situacije gotovo jezivo poklopile. Obožavatelji po društvenim mrežama pišu da je ovo njihova najpreciznija prognoza dosad.

"Film Barbie i uhićenje Trumpa? Simpsoni su stvarno predvidjeli budućnost", "Uvjeren sam da je netko iz tima Simpsonovih putnik kroz vrijeme", "Ovo je dosad najluđe predviđanje Simpsona", samo su neki od komentara na Twitteru.

U prošlosti im se pripisivalo da su predvidjeli niz događaja, od nereda na Kapitolu do toga da će Kamala Harris postati potpredsjednica. Donald Trump prvo je u Simpsonima postao predsjednik, a tek godinama poslije i u stvarnosti.

Pročitajte više