Šire se snimke poznatog desničara s kokainom, prostitutkama i cajkama

Foto: X

Društvenim mrežama širi se nekoliko snimki na kojima se, kako se čini, vidi poznati hrvatski desničar kako u društvu nekoliko prostitutki konzumira kokain.

Na snimkama se vide dvije žene, za koje se pretpostavlja da su prostitutke, te desničar i još jedan muškarac. Na jednoj od snimki muškarci konzumiraju kokain. U pozadini se čuju cajke. Na drugoj snimci vidi se kako desničaru jedna od prostitutki sjedi u krilu.

Nije poznato kada su točno snimke nastale niti gdje su nastale i jesu li autentične. Index je poslao upit policiji jesu li upoznati sa snimkama i hoće li ih istražiti.

Crnogorski tabloid Aloonline.me, koji je objavio snimke, piše da je na njima Velimir Bujanec, hrvatski neonacist i voditelj ekstremističkih emisija na opskurnim televizijama, koji je 2014. već bio pravomoćno osuđen da je plaćao prostituke kokainom. Tada je u nagodbi s tužiteljstvom izjavio kako "mora plaćati ljubav".

Bujanec u ranim devedesetima

Željka Markić i Velimir Bujanec

Velimir Bujanec i Miroslav Škoro

Velimir Bujanec i Tomislav Karamarko

Velimir Bujanec sa suprugom i Kolindom Grabar Kitarović

Tabloid piše da nije poznato na kojoj je lokaciji nastala snimka i da u pozadini svira pjesma Kao kokain.

Bujanec je u izjavi za Nacional.hr rekao kako se radi o "evidentnom pokušaju podvale i kompromitacije", kako osoba na videu nije on, da se radi o osobi koja se češlja na drugi način te kako sumnja da se radi o montaži uz pomoć umjetne inteligencije.

Pročitajte više