Širi se fotka spomenika pokojnog Milana s groblja u Beču. Veći je od Beethovenovog

Ilustracija: Shutterstock

DRUŠTVENIM mrežama kruži fotka nadgrobnog spomenika s jednog od najvećih europskih groblja, bečkog Wiener Zentralfriedhofa, gdje je pokopan i slavni Ludwig van Beethoven. Međutim, nadgrobni spomenik slavnog kompozitora ne može se mjeriti s onim koje je na tom groblju za sebe i suprugu podigao stanoviti Milan Tija Mijailović, porijeklom iz Srbije. 

Spomenik pokojnog Milana nalazi se samo jednu parcelu dalje od Beethovenovog, no svojom veličinom i raskošnim detaljima daleko premašuje onaj slavnog kompozitora. 

"Tija, veliki čovek" 

Milanov spomenik dvostruko je veći od Beethovenovog, a na uklesanom portretu Milan veselo nazdravlja čašom, s osmijehom na licu. Središnje mjesto spomenika zauzela je fotografija Milana i njegove žene, iznad koje velikim slovima piše: "Tija, veliki čovek". 

"Kaži mi da si Srbin u Beču, bez da mi kažeš da si Srbin u Beču. Ovo je poznato groblje u Beču, gdje su sahranjeni najveći umovi i bastion kulture. A ima i naših. Elem. Na parceli 32, gospodin Beethoven. Par metara dalje, njegov komšija, Tija, iz Srbije, brale, parcela 31", stoji u opisu fotke koja se dijeli društvenim mrežama. 

Inače, Milan je preminuo prošle godine, a njegova supruga Dragana redovno dolazi na groblje i glanca spomenik. 

Pročitajte više