Širi se snimka: Njemački pijanist na granici Poljske i Ukrajine svira za izbjeglice

Foto: Twitter

DRUŠTVENIM mrežama širi se snimka njemačkog pijanista Davida Martella koji svira klavir na granici Poljske i Ukrajine dok izbjeglice stižu preko graničnog prijelaza Medyka.

"Došao sam ovdje kako bih dočekao sve one koji dolaze iz Ukrajine. Želim da se osjećaju dobrodošlo i da znaju kako su sada na sigurnom. Slušali su bombardiranje i pucnjave, želim da sada čuju glazbu", rekao je Davide za Klix.ba. Dodao je kako smatra da je ovaj rat besmislen.

Martello kaže da ne zna koliko će još dana provesti na ovom graničnom prijelazu. Mnogi su oduševljeni što ovo radi za Ukrajince.

"Nevjerojatan je. Jednom sam ga vidio i u Dresdenu. Još danas mi je u sjećanju", "Ovo je super", "Gdje god se pojavi, on daje nadu ljudima i vraća im osmijeh na lice", samo su neki od komentara na Twitteru.

Osim Martella, osmijeh na lice Ukrajincima je pokušao vratiti i ukrajinski pijanist Maksym, koji posljednje dane provodi u skloništima uz svoju obitelj i klavir.

"Svima se sviđa i svi mi govore da super sviram, ali ja znam da nisam toliko dobar. Znam da mi ne vjerujete, ali tek sam se prije tri mjeseca počeo ozbiljno baviti sviranjem."

"Nadam se da će se uskoro u skloništu pojaviti netko tko će svirati bolje i da ćemo zajedno pjevati, a do tad smo samo djeca i ja zaduženi za to", ispričao je Maksym za BBC.

Pročitajte više