Širi se video reakcije Rusa u trenutku kad su pročitani bodovi publike za Ukrajinu

Screenshot: Twitter

PREDSTAVNICI Ukrajine na Eurosongu, Kalush Orchestra, ove su subote odnijeli uvjerljivu pobjedu nakon što je publika njihovoj pjesmi Stefania dodijelila nevjerojatnih 439 bodova, a reakcija skupine Rusa u trenutku kada su bodovi pročitani proširila se internetom među obožavateljima ovog natjecanja.

Naime, na snimci koja je objavljena može se vidjeti kako nekolicina mladih Rusa sjedi okupljena oko televizije, napeto iščekujući da voditelji pročitaju bodove koje je Ukrajina dobila od publike.

Nisu skrivali svoje nezadovoljstvo nakon što su bodovi bili otkriveni te su demonstrativno počeli negodovati i vrištati u ekran, zbog čega su se našli na udaru kritika.

Uskoro se o svemu oglasila i jedna od Ruskinja koja je bila među okupljenima u spornom videu.

"Ta plavuša sam ja! Jako nam je drago što ste primijetili našu reakciju. Samo ću reći da sam tako reagirala isključivo zato što Chanel nije pobijedila. To je sve. Bila mi je i ostala favoritkinja", napisala je.

Ipak, nisu svi povjerovali u njeno opravdanje.

"Kada bi to bio jedini razlog, oprostio bih, ali mislim da nije", napisao je jedan komentator.

"Čekajte, jesu li ljuti ili slave? Ne mogu razaznati", upitao je drugi.

"Ovo je jako jezivo", zaključio je treći.

Ukrajini kladionice predvidjele pobjedu

Podsjećamo, Kalush Orchestra dobili su posebnu dozvolu da napuste Ukrajinu unatoč zakonu koji zabranjuje izlazak vojno sposobnim muškarcima iz države pogođene ratom. Pobjedu u Torinu odnijeli su s pjesmom Stefania nakon što su čitavo vrijeme bili favoriti i na kladionicama.

"Nemamo nikakve planove, ne znamo što će biti kada se vratimo u Ukrajinu. Kod nas je rat. Rat, ne ratni film. Mi se budimo uz zvukove eksplozija. Teško je to što nam se događa. A događa nam se da ujutro ustaneš i nisi siguran jesu li ti obitelj i prijatelji još uvijek živi. Non-stop smo zabrinuti, od dana kada smo prešli granicu. I jedva čekamo da se vratimo u domovinu, da budemo doma, sa svojima", rekao je frontmen Oleg Psiuk ranije na presici.

Dečki iz benda nakon pobjede se vraćaju u rat

Oleg je nakon pobjede objavio fotografiju s djevojkom Oleksandrom, na kojoj je pozirao s trofejem u ruci, a zatim je poručio kako se vraća u rat.

O čemu govori pjesma?

Pjesma Stefania govori o starenju, a atmosfera je nostalgična. Narator shvaća koliko je majka učinila za njega, svjestan je njezinih borbi i svega što je prošla. Na kraju strofa čuje se i uspavanka. Članovi grupe ranije su rekli da je njihova pjesma Stefania postala "ukrajinska himna".

Nakon finala bend je objavio i spot za pjesmu koji prikazuje potresne scene iz razrušene Ukrajine.

Pročitajte više