Sjećate li se dječačića kojeg su ostavili da umre "jer je vještac"? Pogledajte kako izgleda danas

Foto: Facebook

PRIJE nešto više od mjesec dana svijet je potresla strašna sudbina izgladnjelog dvogodišnjeg dječačića koji je pronađen napušten u jednom selu u Nigeriji, nakon što ga je njegova obitelj prognala pod optužbom da je - vještac.

Mališana je od sigurne smrti spasila humanitarka Anja Ringgren Lovén i dala mu ime Hope, jer ju je samo nada držala u uvjerenju da će izglednjelo djetešce preživjeti.

 

Reakcije na potresne fotografije stizale su iz cijelog svijeta, a zajedno s njima i donacije, pa je Ringgren Lovén uspjela tim novcem pomoći i brojnim drugim mališanima.

 

Sada je, međutim, ponovo objavila fotografiju malenog Hopea - ovoga puta u neusporedivo boljem zdravstvenom stanju.

"Onoga dana kad sam prvi put u naručju nosila slatkog dječačića bila sam sigurna da neće preživjeti. Za njega je svaki dah bio borba i nisam htjela da umre bez imena, bez dostojanstva, pa sam ga nazvala Hope. Hope je za mene posebno ime. Ne samo zbog samog značenja riječi, već i onoga što ta slova meni predstavljaju. Prije mnogo godina sam ih istetovirala na prstima, jer to meni znači "Help One Person Everyday" (Pomozi jednoj osobi svaki dan", napisala je Ringgren Lovén na Facebook stranici svoje humanitarne organizacije, koja pruža pomoć upravo mališanima optuženim za vještičarenje.

 

The day I carried this sweet little boy in my arms for the very first time I was so sure he would not survive. Every...

Posted by DINNødhjælp - deres overlevelse on Wednesday, 16 March 2016

Pročitajte više