Sjećate se Afromana? Zaboravljenog repera tužila policija zbog bizarne scene iz spota

Foto: YouTube, Instagram

AMERIČKI reper Afroman našao se u velikim problemima jer ga tuže policajci koji su prošle godine izvršili raciju u njegovom domu. Afroman je, naime, javno objavio snimke upada policije u njegov stan, a dijelove je čak ukomponirao u spotove svojih dviju pjesama, naravno, sve bez pristanka policajaca ili njihove postaje.

Dva narednika, dva zamjenika i jedan detektiv upali su u stan Afromana 21. kolovoza 2022. godine zbog sumnji da je kod sebe imao narkotike, drogu, oružje, ali tamo ništa nisu pronašli. Međutim, protiv Afromana, kojemu je pravo ime Joseph Edgar Foreman, podignuta je tužba zbog ponižavanja, emocionalne uznemirenosti i sramoćenja policajaca. 

U vrijeme kada je policija upala u stan Afromana on je bio u Chicagu na nastupu, a kasnije im se odlučio osvetiti tako što je snimke sa svoje privatne kamere objavio. Afroman je tvrdio da su policajci "uznemirili i traumatizirali" njegovu djecu i poručio je da su se igrali "lova na vještice".

Stavio ih je u spot

"Upali su mi u stan s automatskim puškama, traumatizirali mi djecu, uništili moje stvari, razvalili mi vrata, rasturili mi sustav osiguranja", poručio je Afroman na društvenim mrežama.

Dio snimaka racije Afroman je uspio spasiti, a dio je snimila njegova supruga. Kasnije je to sve objavio na društvenim mrežama i dijelove snimki ukomponirao je u videospotove pjesama Lemon Pound Cake i Will You Help Me Repair My Door.

No, reperu to nije bilo dovoljno. Otišao je korak dalje i napravio je seriju prodajnih artikala s licima policajaca koji su mu upali u dom. I upravo je taj segment bio okidač za tužbu članova policijske postaje u Adams Countyju, koji su se pojavili u videu bez pristanka.

U njihovoj se tužbi, kako pišu američki mediji, navodi da je Afroman snimku, između ostalog, distribuirao posvuda, od TikToka, YouTubea, Snapa do Instagrama. A njegov su postupak označili kao "zloban, bezobziran i namjeran".

Podsjetimo, Afroman je na ovdašnjim prostorima bio vrlo popularan početkom dvijetisućitih zbog megahita Because I Got High, zbog koje je svojevremeno imao problema.

U pjesmi Because I Got High pjeva o tome kako si je uništio život zbog droge, zbog čega su ga kritizirali jer loše utječe na mlade, no on je odgovorio kako mu to nije bio cilj, nego je htio odgovoriti mlade od pušenja marihuane.

Pročitajte više