Sjećate se cure koja je tražila posao preko jumbo plakata u Zagrebu? Evo što sad radi

Foto: Index/Privatni album

Sjećate se Tine Šmanjak, djevojke koja je posao tražila preko jumbo plakata kod Muzeja suvremene umjetnosti na kojemu je napisala "Zaposlite me"? Danas ima svoju tvrtku. Ova magistrica novinarstva i sociologije dospjela je u središte pozornosti kada je prije šest godina zakupila jumbo plakat preko kojeg je potencijalnim poslodavcima poručila: "Tražite marketinškog stručnjaka koji razmišlja izvan okvira? Zaposlite me."

Nakon toga je dobila niz poslovnih ponuda, a danas, nakon višegodišnjeg rada u korporacijama i fitness industriji, sama je postala poslodavac. Suosnovala je platformu za online treninge Fitzone koja danas ima 140.000 pretplatnika. Pokrenula je i poduzetničku platformu Bossy, preko koje potiče žene da, kako kaže, "preuzmu kontrolu nad svojim poslovnim putem, odvaže se krenuti u poduzetničke vode i kreiraju vlastita pravila igre". Ima i svoj podcast.

"Dogodila mi se nevjerojatna stvar"

"Tri ključne stvari - poslovno nezadovoljstvo, put na Tajland i film Tri plakata izvan grada - očito su se trebali dogoditi. Kroz godine rada u marketingu, osvijestila sam ogroman nesrazmjer u vrednovanju uspjeha. Poslovni uspjeh bi se mjerio isključivo brojkama i ostvarenim profitom", kaže danas.

"Odvajali bi se ogromni budžeti za marketinške kampanje i promoviranja brenda, no kada bi došlo do pitanja poticaja osobnog i poslovnog rasta, vrednovanja i nagrađivanja ljudi koji stoje iza takvog uspjeha, nerijetko bi izgovor bio - nedostatak novca. S billboardom sam odlučila uzeti stvari u svoje ruke i okrenuti priču - htjela sam da poslodavci prepoznaju vrijednost čovjeka, znanje i iskustvo koje nosim i bore se za mene", dodaje.

"U isto vrijeme htjela sam potaknuti ljude da mijenjaju stvari kad su nezadovoljni. I dogodila se nevjerojatna stvar - u roku od tjedan dana mogla sam birati gdje želim raditi. Danas sam ja ta koja ima svoj biznis, koja se odvažila postavljati svoja pravila igre i koja pomaže drugima da žive velike snove", poručila je.

"Želim raditi u dinamičnom i kreativnom okruženju, gdje se cijene ideje, proaktivnost, želja za stalnim napretkom, učenjem i novim poslovnim izazovima. Želim se ujutro probuditi sa smiješkom znajući da idem u zdravu i pozitivnu radnu atmosferu, gdje se moj trud i želja za pomicanjem granica cijene. Gdje fair play nije samo obična strana riječ, već svakodnevna praksa. Poslovni odnos bi se kao i svi drugi međuljudski odnosi trebao temeljiti na uzajamnom poštovanju, razumijevanju, uvažavanju i zajedničkom rastu i razvoju", rekla nam je Tina prije šest godina na pitanje kako zamišlja svoj idealan posao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.