Sjećate se curice iz filma Čudo u 34. ulici? Ne bavi se glumom, ovako danas izgleda

Foto: Profimedia/EPA/Press

MARA WILSON slavu je stekla kao dječja glumica. Devedesetih godina glumila je u filmovima Tatica u suknji i Matilda, a imala je i zapaženu ulogu u božićnom klasiku Čudo u 34. ulici iz 1994. godine.

Iako je, poput mnogih dječjih glumaca, imala priliku ostvariti nevjerojatnu slavu u filmskom svijetu, Mara danas ima 36 godina i odabrala je drugačiji put. Bavi se pisanjem, dramaturgijom i posuđuje glas u animiranim filmovima. 

Čudo u 34. ulici

Osjeća olakšanje što je odustala od glume

Prije nekoliko godina otkrila je zašto se povukla iz glume. Naime, ta karijera joj se nije činila zanimljivom i shvatila da je da želi živjeti mirnije i dalje od javnosti.

"Najčešće se sve svodi na konstantno ponavljanje jedne te iste scene, dok god u očima redatelja ona nije savršena. Mislim da ljudi misle da je biti glumac puno zabavnije nego što to ustvari jest. O slobodi da se kreativno izrazite nema ni govora. Ne osjećam nostalgiju za prošlošću, osjećam olakšanje", rekla je.

Kad je imala 12 godina, dijagnosticiran joj je opsesivno-kompulzivni poremećaj, a poslije se borila s anksioznošću i depresijom.

Zauvijek zahvalna DeVitu

Dok je 1996. igrala Matildu u istoimenom filmu, njena majka je imala rak dojke. Prije nego što je film završen, majka je preminula, a Mara je bila shrvana što neće pogledati njezin hit-film. No poslije je saznala da je Danny DeVito, također glumac iz Matilde, njenoj majci u bolnici pokazao nedovršenu verziju filma.

"I danas sam mu zahvalna što je moja mama mogla vidjeti kako glumim Matildu. Bila sam presretna kada sam nakon premijere na odjavnoj špici vidjela da je film posvećen mojoj mami Suzie Wilson", rekla je jednom prilikom.

Pročitajte više