Sjećate se Joeyja iz Prijatelja? Danas slavi 56. rođendan, evo kako izgleda

Screenshot/Foto: YouTube/EPA/Profimedia

AMERIČKI glumac Matt LeBlanc danas slavi 56. rođendan. 

Za njim su mnoge djevojke uzdisale devedesetih kada je glumio velikog zavodnika Joeyja Tribbianija u kultnoj seriji Prijatelji. Ta uloga ga je proslavila te je mnogima bio omiljeni lik iz serije. Za ulogu Joeyja zaradio je i tri nominacije za Emmyja, najvažniju televizijsku nagradu.

Nakon Prijatelja nastavio se baviti glumom, no nijedna uloga mu nije donijela popularnost kao Joey. Zadnja serija u kojoj je glumio je Man with a Plan u kojoj je imao ulogu Adama Burnsa, zvijezde serije. No serija je ugašena 2020. i od tada Matt nije ostvario ni jednu ulogu. 

Bio je kralj reklama

Matt je rođen 25. srpnja 1967. godine. Matt nije planirao baviti se glumom u mladosti. Završio je strukovnu školu u kojoj je izučio stolarski zanat, a potom je upisao tehnološki institut. "Svi u mojoj obitelji bavili su se poslovima s nekim alatom u ruci", rekao je jednom prilikom.

No, od fakulteta je odustao, a prije Prijatelja snimao je reklame, glazbene spotove i imao je nekoliko epizodnih uloga u serijama. Prozvali su ga tada "kraljem reklama". Na audiciju Prijatelja došao je samo s 11 dolara u džepu, a onda mu je ta uloga zauvijek promijenila život. 

Pročitajte više