Sjećate se Marcele Oroši? Stoji iza jednog od najvećih domaćih hitova, a sad se vraća

Foto: Borna Filic/PIXSELL

MARCELA OROŠI pozornost hrvatske javnosti privukla je 2011. godine u showu Hrvatska traži zvijezdu, a zatim se preselila u Nizozemsku te kao članica skupine Luminize, u suradnji s Marinom Jurićem-Čivrom, otpjevala jedan od najvećih domaćih radijskih hitova proteklih godina - pjesmu Zašto još volim te.

Nakon tog hita, koji na YouTubeu ima skoro 8 milijuna pregleda, Marcela se povukla iz javnosti. No sad se vraća, i to solo, uz novi singl naslova Nismo isti svijet.

10 godina živi u Nizozemskoj

"Prije skoro 10 godina odlučila sam se preseliti u Nizozemsku sa svojim tadašnjim bendom Luminize. Dobile smo priliku surađivati s nizozemskom izdavačkom kućom i odlučile smo sve ostaviti u Hrvatskoj i ostvariti taj inozemni san. Rekle smo: 'Idemo probati na godinu dana!' 10 godina kasnije, još sam u Nizozemskoj", govori za Index Marcela.

"Razlog tome je što je karijera s bendom stvarno lijepo krenula. Od prvog singla, do albuma, pa sve do nastupanja na najvećim nizozemskim festivalima... Čak smo bile i punih godinu dana na turneji s legendarnim rock bendom Golden Earringom. Kroz sve te godine paralelno smo i gradile karijeru u Hrvatskoj, a tome je dokaz pjesma Zašto još volim te. Za mene domaće tržište nikad neće biti isključeno", objašnjava.

"Iako trenutno živim u Nizozemskoj, jako sam vezana za Hrvatsku. U Hrvatskoj sam barem 5 puta godišnje, ako ne i češće, tako da je moja kuća putujuća. Povratak u Hrvatsku nije isključen, ali za sada uživam u kombiniranju dvaju domova", dodaje.

Marcela je sa 17 godina nastupila u showu Hrvatska traži zvijezdu, dok je na nizozemski Voice stigla s 26. "Volim iskomentirati 'da sam barem ove glave bila na HTZ-u'. Što se tiče produkcije showa, nisam primijetila neke veće razlike. Općenito, ti showovi su u fiksnom određenom formatu, tako da se ne razlikuju previše. Oba iskustva su mi bila jako pozitivna, ali trenutno nemam želju ponovno se prijavljivati na nešto slično. Voljela bih biti dio takvog showa, ali možda ovaj put u drugom obliku", prisjeća se.

"Ne znam odrediti uspjeh pjesme Zašto još volim te"

Očekuje li da će s Nismo isti svijet postići isti uspjeh kao sa Zašto još volim te?

"Jako sam ponosna što se ta pjesma i dalje vrti na radiju. Iskreno, ne znam točno odrediti koji je razlog uspjeha te pjesme. Moje skromno mišljenje je da se dogodio jedan lijepi spoj svjetova – nizozemska produkcija, hrvatski tekst i emocija, što je rezultiralo jednom moćnom baladom. Stvarno mislim da se Čivrin i moj glas lijepo spojio", priča.

"Lagala bih kada bih rekla da se ne nadam istom uspjehu s novom pjesmom. Jako vjerujem u ovu pjesmu, stvarno je pravi prikaz mene i mog zvuka koji volim nazivati 'pop u kožnoj jakni'. Pjesma je iskrena. Radi se o istinitoj priči koju sam prošla nedavno. Nadam se da će ta iskrena emocija, kao i novi spoj s nizozemskom produkcijom, rezonirati s hrvatskim slušateljima", dodaje.

"Sada kada sam krenula, stvarno ne želim stati. Ovo je moje vrijeme i noga je na gasu", poručuje za kraj.

Pročitajte više