Sjećate se prvog pobjednika BB-a? Živi u Švedskoj i ne planira se vraćati u Hrvatsku

Foto: Davor Puklavec/Igor Kralj/PIXSELL, Saša Tkalčević/Facebook

PRVA sezona hrvatskog Big Brothera bila je vrlo popularna među gledateljima. U prvoj sezoni pobijedio je Saša Tkalčević, koji danas živi posve drugačijim životom, a promijenio je i izgled.

Naime, Saša se iz rodnog Bjelovara 2017. godine odselio u Švedsku, točnije u Stockholm, gdje je otvorio vlastiti tattoo salon i umjetničku galeriju Art Arrow. Bjelovarčanin je pustio bradu i promijenio frizuru te je sad skoro neprepoznatljiv.

Hamdija Seferović i Saša Tkalčević, 2006.

Sviđa mu se život u Švedskoj

U Hrvatsku se, kaže, ne namjerava vraćati, a da je znao koliko će mu život biti bolji u Švedskoj, otišao bi i ranije. 

"Svi radimo punom parom, ali nekako je to sve malo mirnije. Manje je stresa. Ne razmišljaš hoćeš li dobiti otkaz, svatko zna točno tko što radi, sve je dobro napravljeno... Ne mogu sebe uzimati u obzir jer ja imam svoj studio, sam sebi sam gazda i radim koliko hoću i reguliram si vrijeme na način kako ja želim.

Imam suprugu koja je ovdje završila jezik, išla je u školu i sada radi kao visoka medicinska sestra u jednoj klinici. Vidim po njoj. Ona je radila kao medicinska sestra u Hrvatskoj i sada radi kao medicinska sestra u Švedskoj pa vidimo veliku razliku, koliko cijene jednu medicinsku sestru ovdje, a koliko dolje", rekao je Saša za Story.hr.

Saša smatra da su medicinske sestre u Švedskoj više cijenjene. 

"Dolje nemaš pravo glasa, sestra si, radiš što ti se kaže, pa i ono što nije u opisu tvog posla. Postoji strah da će te zamijeniti i tako. Ovdje je drukčija stvar, doktori se obraćaju medicinskim sestrama i pitaju za savjete. Ženu je doktor pitao: 'Što biste vi napraviti? Što bi bilo bolje?' i slično, a nju je to šokiralo. Nije navikla na takav odnos. One su tu cijenjene. Ona je kao kraljica, hoda po odjelu i klanjaju joj se. Dolazi s posla sretna, vesela, puna priča, dogodovština i na posao odlazi s osmijehom i veseljem", kaže Saša.

Neće se vraćati živjeti u Hrvatsku

Ipak, s nekim prijateljima iz Hrvatske nije održao kontakt.

"Imam par prijatelja. Moram reći da sam pogubio dosta prijateljstava u Hrvatskoj, osim onih par s kojima se čujem, zovu me, i ja njih. Ode prijatelj na motorijadu pa me nazove na videopoziv, tehnologija je napredovala. Ali ima i onih koji te u šest godina ne nazovu ni jednom. Ja zovem tri godine, svaki tjedan ili svaki drugi.

I kažem: 'Pa nazovi nekad.' I nikad me ne nazove. Ljudi imaju svoje živote, ne gledam ja na to kao nešto negativno, ne zamaram se time. To je jednostavno tako. Imam nove prijatelje, putujemo po zemlji, obilazimo nova mjesta i meni je to gušt", kaže.

U Hrvatsku se ne planira vraćati živjeti.

"Nemam se namjeru nikada vratiti. Možda u posjet, turistički...Hrvatska je prekrasna zemlja i nema tu govora uopće, ali vidio sam sto puta svako mjesto, pogotovo jer sam motorist", kaže Saša te napominje da je u Švedskoj sretan.

"Nisam ja pobjegao iz Hrvatske jer mi nije lijepa nego želim nešto više od sebe, vidjeti nove kulture i ljude, učiti i svojoj djeci otvoriti vrata svijeta. Preporučujem svima da žive život kako misle da trebaju, a ne kako drugi nalažu", zaključuje.

Pročitajte više