Sjećate se vrata iz Titanica na koja Jack nije stao? Prodana su za astronomsku cifru

Screenshot: Youtube

Još od izlaska Titanica 1997. godine bjesni rasprava o tome je li komad drveta koji je spasio Rose (Kate Winslet) od hladnog oceana zapravo mogao sačuvati i njezinog ljubavnika Jacka, kojeg glumi Leonardo DiCaprio. Jedan sretni teoretičar sada to može provjeriti jer je komad drveta prodan na aukciji Heritage Auctions Treasures from Planet Hollywood za 718.750 dolara.

Za vrata, za koja bilješke o aukciji otkrivaju da su zapravo bila dio okvira vrata iznad ulaza u salon prve klase broda, par se drži dok brod tone. U svojim pokušajima da se popnu na njih shvate da ima mjesta samo za jednu osobu, pa Jack žrtvuje svoj život za Rose.

Godine 2022. redatelj James Cameron pokušao je stati na kraj nagađanjima o tome je li Jackova smrt bila nepotrebna, provodeći ono što je za Postmediju nazvao "znanstvenom studijom kako bi se cijela stvar zaustavila".

"Od tada smo obavili temeljitu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je reproducirao splav iz filma... Uzeli smo dvoje kaskadera koji su bili iste tjelesne mase kao Kate i Leo, stavili smo senzore posvuda i testirali smo jesu li mogli preživjeti pomoću raznih metoda i odgovor je bio: nije bilo načina da oboje prežive. Samo je jedno moglo preživjeti", rekao je.

"Jack je trebao umrijeti. To je kao Romeo i Julija. To je film o ljubavi, žrtvi i smrtnosti. Ljubav se mjeri žrtvom", zaključio je Cameron u manje znanstvenom tonu.

Pročitajte više