Slavna glumica koja je uvlačila žene u bizarni kult puštena ranije iz zatvora

Foto: EPA

GLUMICA  Allison Mack puštena je iz zatvora prije isteka kazne, objavljeno je na web stranici vlade SAD-a. Zvijezda Smallvillea osuđena je na tri godine zatvora 2021., nakon što je priznala krivnju za optužbe da je manipulirala ženama da postanu seksualne robinje za vođu kulta Keitha Ranierea.

Podaci iz Federalnog ureda za zatvore kažu da je Mack puštena u ponedjeljak (3. srpnja), nakon što je odslužila oko dvije godine kazne. Vođa kulta Raniere osuđen je na 120 godina zatvora zbog seksualne trgovine, a Mack je izbjegla dulju zatvorsku kaznu surađujući s vlastima.

Podsjetimo, Allison je u kult dovodila žene koje su tamo bile žigosane, prisiljavane na seksualne odnose i težak fizički rad, a tvrdila je da se učlanila u kult NXIVM smatrajući da će joj to pomoći da postane holivudska zvijezda.

"Preselila sam se u Albany, gdje je sjedište NXIVM-a, kako bih popunila prazninu u sebi i ponovo pronašla svoju dušu. Pitala sam suosnivača Keitha Ranierea može li mi pomoći da postanem velika glumica, a tada sam se osjećala loše", rekla je Mack.

Keith Raniere (62) i Nancy Salzman (68) osnovali su NXIVM 1998. godine, i to kao tvrtku za osobni razvoj koja je nudila usavršavanje tehnika za "unošenje radosti u ljudske živote". Na kraju su se suočili s teškim optužbama bivših članova koji su tvrdili da su bili seksualni robovi i da su žene bile žigosane Raniereovim inicijalima i prisiljene na odnos s njim.

Pročitajte više