Slavna glumica tuži filmsku kompaniju zbog neisplaćenog honorara i narušenog ugleda

Foto: EPA

FRANCUSKA glumica Eva Green, poznata po ulozi u Casinu Royal, filmu iz franšize o Jamesu Bondu, tužila je filmsku kompaniju White Lantern (Britannica) Ltd zbog neisplaćenog honorara za film kojemu je otkazano snimanje. Kaže da joj kompanija duguje naknadu od milijun dolara za film pod nazivom A Patriot.

Snimanje filma otkazano je 2019. godine nakon što se nije uspjelo skupiti dovoljno financijskih sredstava za njegovu produkciju. Izvorni budžet za film bio je 10 milijuna dolara, no smanjen je bez znanja glumice koja tvrdi da na suradnju ne bi pristala da je znala da je budžet smanjen.

Takav film loš je za njezinu reputaciju

Jedan od glavnih razloga nezadovoljstva glumice je što bi snimanje filma druge klase moglo biti loše za njezinu reputaciju. "Kad se glumac pojavi u filmu druge klase, vi ste označeni kao glumac druge klase i nikad više ne dobijete kvalitetan posao... To bi moglo ubiti moju karijeru", rekla je Green. 

Eva svakako želi zadržati status glumice koja se pojavljuje u ozbiljnim filmovima koji se bave ozbiljnim temama. "Baš me briga za novac. Živim da bih snimala dobre filmove, to je moja religija", odgovorila je Green na pitanje tuženika je li joj novac bio presudan pri prihvaćanju uloge.

Green je glumila Bondovu djevojku u filmu Casino Royal te je dobila brojne pohvale za tu ulogu, a 2007. godine osvojila je BAFTA-inu nagradu za zvijezdu u usponu.

Pročitajte više