Slavna manekenka (55) pokazala ožiljke nakon estetskog tretmana: Želim biti lijepa

Foto: Guliver Images/Instagram

MANEKENKA Paulina Porizkova (55) devedesetih je bila slavni supermodel i jedna od najljepših žena svijeta. 

Ovih dana objavila je fotografiju nakon estetskog tretmana plazmom i pokazala tragove uboda oko očiju te je progovorila o standardima ljepote. 

"Govorim isključivo o fizičkom izgledu. Svi znamo da je ljepota toliko više od toga. Evo mene nakon tretmana plazmom jer sam tašta i želim lijepo izgledati", započela je 

U nastavku je ispričala kako su je u tinejdžerskim godinama u školi maltretirali zbog izgleda. 

"Kad sam imala 14, jako su me maltretirali u školi, mislila sam da je to zato što sam jako ružna. To su mi govorili. Govorili su mi da izgledam kao los, kao očerupano pile, pijana žirafa i prljavi komunist. (Kako ovo posljednje uopće izgleda?) Svi su ti komentari došli od drugih cura", piše Paulina. 

"Da sam tad imala pristup plastičnoj kirurgiji, napumpala bih usne, stavila navlake na zube, preoblikovala čeljust, ugradila implantate u grudi i napravila liposukciju bedara. Godinu dana kasnije, s 15, postala sam model u Parizu, model koji je drugim ženama bio primjer čemu bi trebale težiti. Na meni se tražilo upravo ono što sam mislila da je ružno. To me naučilo vrijednu lekciju: Ja se nisam promijenila, promijenila su se mišljenja drugih ljudi", napisala je. 

"Ja sam imala puno sreće. Što je sa ženama koje nikad ne dobiju odobravanje u društvu zbog svog izgleda? One su prisiljene ili odustati ili postati borci. Ne možete nikog kriviti ili osuđivati jer su standardi ljepote u društvu postavljeni davno, srasli su s nama, zamagljuju nam viziju prave ljepote", zaključila je. 

Pročitajte više