Voditeljica se bori s rakom: "Želim znati kad ću umrijeti da mogu pozdraviti djecu"

VODITELJICA BBC-jevih podcasta Deborah James trenutno je kod kuće na hospicijskoj skrbi jer, nakon što joj je dijagnosticiran rak crijeva u četvrtom stadiju, liječenje više nije moguće. Preostalo vrijeme provodi sa svojom obitelji te je za The Sun rekla da se boji zaspati u slučaju da joj je to posljednji put.

"Ne osjećam se kao da sam na samrti. Ne mislim da ću umrijeti uskoro, ali to je tako nepredvidivo. Bojim se zaspati i to je jedan od najvećih razloga zašto sam tako umorna. Bojim se ići spavati", rekla je. 

Deborah, majka dvoje djece, trenutno živi u kući svojih roditelja. Kaže da je i njezina obitelj umorna.

"Mislim da je moja obitelj iscrpljena, svi su nevjerojatni, sve više i više brinu o meni i njeguju me. Ali ne želim da me moja djeca vide uznemirenu. Želim da me vide na dobre dane", rekla je.

Za svoju djecu, 14-godišnjeg sina Huga i 12-godišnju kćer Eloise, želi da imaju lijepa sjećanja na nju te da se ne prisjećaju teškog perioda njezine bolesti.

"Ne želim da preuzmu teret brige za mene, masiranja mojih nogu jer ja ne mogu hodati. To bi mi slomilo srce", rekla je Deborah, kojoj su liječnici nakon otpuštanja iz bolnice rekli da joj je ostalo još tjedan dana života. 

Deborah je pitala tim koji se brine o njoj kada točno očekuju da će umrijeti jer želi nazvati svoju djecu da dođu kući iz škole kako bi se pozdravila s njima, no rečeno joj je da su procjene očekivanog životnog vijeka nepredvidive.

Pročitajte više