Slavne dame u Pirellijevom kalendaru utjelovile kultnu tragediju

Foto: Pirelli

DUGO iščekivano predstavljanje Pirellijeva kalendara za 2020. pod nazivom "U potrazi za Julijom" održano je u utorak u Veroni gdje je Shakespeare smjestio radnju jedne od svojih ljubavnih drama koja govori o nesretnoj ljubavi između Romea i Julije.

Fotograf Paolo Roversi još u svibnju je fotografirao devet svjetski poznatih dama: šest glumica, od kojih su tri Britanke - Claire Foy, Mia Goth i Emma Watson, tri Amerikanke - Indya Moore, Yara Shahidi i Kristen Stewart, a tu su i dvije pjevačice, Kineskinja Chriss Lee i Španjolka Rosalia te francusko-talijanska umjetnica Stellu Roversi.

One na fotografijama Pirellijeva kalendara za 2020. utjelovljuju tragičnu Shakespeareovu junakinju Juliju.

Tumačenje Bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvijezdama o kojima se danas najviše govori kao o "Juliji" novog doba.

Claire Foy, koja je utjelovila kraljicu Elizabetu II. u Netflixovoj seriji 'Kruna', o suradnji s Roversijem je za vrijeme snimanja kalendara kazala: "Tražio je tridesetpetogodišnju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Shakespeareove junakinje."

Emma Watson je kazala kako je Roversi netko s kim je oduvijek željela surađivati te da njegove fotografije izgledaju poput umjetničkih djela.

Paolo Roversi je svoje modele fotografirao u srednjovjekovnim interijerima, a snimio ih je u Parizu i Veroni jednoga svibanjskog vikenda. Svaka od njegovih odabranica interpretirala je ulogu Julije kroz vlastite emocije, umjetničke forme, osobnost i shvaćanje, rekli su iz Pirellija.

"Ja još uvijek tražim svoju Juliju i tražit ću je čitav život... jer Julija je san", komentirao je Roversi svoj rad na kalendaru.

Pročitajte više