Slavne žene bojkotirale Dan nezavisnosti: "Moja reproduktivna prava ga otkazuju"

Foto: Instagram

BROJNE holivudske zvijezde sugerirale su da je ove godine trebalo otkazati slavlje 4. srpnja, odnosno američkog Dana nezavisnosti, zbog nedavne odluke Vrhovnog suda da se poništi odluka Roe vs. Wade.

Velik broj poznatih žena u ponedjeljak se obratio na društvenim mrežama kako bi progovorile o nesrazmjeru između Dana nezavisnosti i nedostatka nezavisnosti žena u vezi s vlastitim tijelima zbog kontroverzne odluke Vrhovnog suda, prenosi Page Six.

"Slavlje 4. srpnja je otkazano zbog nedostatka nezavisnosti. S poštovanjem, žene", stoji u Instagram objavi Anite Elizabeth Bitton. 

Katy Perry referirala se na svoju hit pjesmu Firework kako bi prokomentirala da "žene u SAD-u imaju manje prava od prskalice".

Glumica Jessica Chastain također se oglasila na Twitteru te podijelila sliku sebe kako pokazuje dva srednja prsta. "Sretan Dan 'nezavisnosti' od mene i mojih reproduktivnih prava", napisala je glumica u opisu objave. 

Glumica i pjevačica Zooey Deschanel fotografirala se u majici s natpisom "Pro Roe 1973.". 

Model Padma Lakshmi rekla je da "nema puno razloga za proslavu ovogodišnjeg 4. srpnja". "Nadajmo se samo da će svi danas biti sigurni i mirni i da će se naša nacija uskoro udaljiti od ove provalije", napisala je Lakshmi na Instagramu.

"Bez obzira na sve, nastavit ćemo se boriti za dan kada će svi ljudi imati ista prava, barem na svoje tijelo, te imati pravo da donose vlastite odluke i da vole onoga koga vole i žive u miru", zaključila je.

Pročitajte više