Slavni bend čiji bubnjar je preminuo prošle godine predstavio njegovu zamjenu

Foto: EPA

Foo Fighters su nakon iznenadne smrti dugogodišnjeg prijatelja i bubnjara Taylora Hawkinsa pronašli svog novog bubnjara.

Tijekom livestreama događaja Foo Fighters: Preparing Music for Concerts, kojim je u nedjelju predstavljen 11. studijski album grupe But Here We Are, bend je predstavio studijskog bubnjara Josha Freesea kao Hawkinsovog nasljednika, prenosi CNN.

Freese je bubnjarski veteran i svirao je s Nine Inch Nails, The Offspring, Stingom i Weezerom, kao i mnogim drugima glazbenicima. Također je svirao s Foo Fightersima tijekom londonskog tribute showa za Hawkinsa 2022., a čak je svirao i na kompletu bubnjeva pokojnog bubnjara.

Hawkins preminuo u ožujku 2022. tijekom turneje benda

Prema objavi na Instagramu koja prikazuje fotografiju Hawkinsovog seta bubnjeva, Freese je rekao da je inzistirao na sviranju upravo tog seta bubnjeva za londonski tribute show i dodao: "Želim da ta energija bude na toj pozornici."

U istom postu Freese se osvrnuo na svoje prijateljstvo s Hawkinsom rekavši da su njih dvojica postali bliski jer su se osjećali kao da su "jedina dva tipa iz (Orange County) u sobi".

Hawkins je umro u ožujku 2022. u dobi od 50 godina dok je bend bio na turneji u Kolumbiji. U siječnju su Foo Fighters izjavili da planiraju nastaviti kao bend: "Bez Taylora nikad ne bismo postali bend kakav smo bili, a bez Taylora znamo da ćemo biti drugačiji bend koji ide naprijed."

U travnju su najavili da planiraju izdati novi album But Here We Are, koji izlazi 2. lipnja, rekavši da album dolazi "nakon godine nevjerojatnih gubitaka, osobne introspekcije i gorko-slatkih sjećanja".

Pročitajte više