Slavni glazbenik otkrio kako je od velike zvijezde postao suicidalan alkoholičar

Foto: Instagram

AMERIČKI glazbenik Richard Melville Hall, poznatiji pod umjetničkim imenom Moby, u memoarima koji izlaze 2. svibnja otkriva kako je u samo nekoliko godina od međunarodno priznate zvijezde postao suicidalan alkoholičar.

Glazbenik se u svojim memoarima "Then It Fell Apart" prisjeća kako je odjednom postao dio A-liste nakon izlaska albuma "Play" 1999. godine. Album je prodan u više od 10 milijuna primjeraka, a Moby se uskoro upustio u romantičnu vezu s Natalie Portman.

"Osjećao sam se kao da sam progutao destileriju punu radosti. Otkrio sam da je moja vlastita bujajuća slava bila kao topli jantar, koji me okruživao osjećajem vrijednosti koji nikad nisam osjećao", piše u ulomku u kojem opisuje svoje uzbuđenje jer je na dodjeli MTV nagrada bio sa slavnom glumicom.

Iako je s njom ubrzo prekinuo, nastavio se družiti sa superzvijezdama. Postao je prijatelj s Charlize Theron, a susjed mu je bio - David Bowie.

No kaže kako se sve više oslanjao na alkohol i droge, a tulumi su postajali sve luđi i luđi. Glazbenik piše da se jednom vratio u svoju garderobu nakon koncerta 2001. godine te zatekao komičara Andyja Dicka kako čuči na vrhu veganske torte dok je ekipa stajala oko njega i pjevala mu da se pokaki.

Charlize Theron navodno je bila na koncertu, a Dickov potez nije joj se baš svidio.

Do 2008. godine Moby kaže da je konzumirao 100 pića tjedno te je eksperimentirao s raznim drogama.

Na jednom dobrotvornom događaju, gdje je nastupao s Debbie Harry iz grupe Blondie, očajnički je molio posjetitelje svirke za drogu, a zatim bjesnio na pozornici kad je nije dobio.

Na svoj 43. rođendan, u rujnu 2008., zvijezda se prisjeća kako se onesvijestila ispred svog stana u New Yorku prekrivena bljuvotinom nakon pijanke.

Sljedećeg mjeseca Moby kaže da se pokušao ubiti zavezavši si plastičnu vrećicu oko glave. 

"Moji atavistički mehanizmi preživljavanja sigurno su se počeli pojavljivati. Iako se ne sjećam da sam izvadio glavu iz vrećice, ležao sam pored jastuka kad sam se probudio", piše.

Ubrzo nakon toga došla je i odluka da se otrijezni nakon što ga je senatorica Kristen Gillibrand osramotila tijekom dobrotvorne zabave. Donatori su ostali zgroženi njegovim pijanim govorom o republikancima.

"Osjećam se kao da sam otrovao svoj DNK", piše o svom alkoholizmu. "Osjećaj je bio kao hranjenje novorođenčadi benzinom."

Nakon toga ostavio se alkohola i trijezan je više od 10 godina.

Predani vegan sad živi holističkim životom u Los Angelesu, a nedavno je izdao novi album Long Ambients 2.

Pročitajte više