Slavni glumac o borbi s rakom: Kad bih se pogledao u ogledalo, prizor nije bio lijep

Foto: Instagram/EPA

ZVIJEZDA Jurskog parka, 76-godišnji glumac Sam Neill, osvrnuo se na svoje zdravstveno stanje nekoliko mjeseci nakon što je otkrio da mu je dijagnosticiran rak krvi u trećem stadiju.

U novom intervjuu za ABC ispričao je kako se ranije ove godine podvrgnuo liječenju.

"Ni na koji način se ne bojim smrti. To me ne zabrinjava. Otpočetka me to nije zabrinjavalo, ali me živciralo. Uzrujao bih se jer postoje stvari koje još želim napraviti", rekao je glumac.

"Bilo je trenutaka u prošloj godini kad sam se morao pogledati u ogledalo i nisam vidio lijep prizor", dodao je.

No Sam je sa svojim obožavateljima kasnije podijelio i lijepu vijest - rak je u remisiji već 12 mjeseci. Neill sada prima infuzije svaka dva tjedna i to će činiti do kraja života.

"Sve je dobro. Nadam se da će tako i ostati", rekao je glumac.

"Počeo sam razmišljati o tome koliko sam zahvalan za neke stvari. Možda ipak neću biti ovdje za nekoliko mjeseci pa sam pomislio da napišem nešto za svoju djecu i unuke. Bilo bi dobro da imaju uspomenu na mene i neke stvari koje sam napravio", dodao je.

Podsjećamo, Neill je otišao liječniku nakon što je u ožujku 2022., tijekom turneje na kojoj je predstavljao film Jurski svijet: Carstvo, primijetio kvržice na vratu. Odlučio je boriti se za život. Vrijeme provodi na farmi nedaleko od Clydea na Novom Zelandu, a okružen je nasadima crnog pinota, povrtnjakom, stablima i domaćim životinjama. 

Pročitajte više