Nakon što je šest puta liječio rak, Hugh Jackman otkrio da je radio nove biopsije

Screenshot: Instagram

HUGH JACKMAN otkrio je da ponovo radi pretrage za rak kože nakon nedavnog pregleda kod liječnika. Australski glumac oglasio se na društvenim mrežama i progovorio o svom zdravstvenom stanju uz upozorenje pratiteljima da idu redovito na preglede i zaštite se od sunca.

 

"Hej, ljudi. Htio sam da ovo čujete od mene. Upravo sam imao dvije biopsije. Očekujem rezultate pretraga kroz idućih nekoliko dana. Samo da vas podsjetim, rak bazalnih stanica je najmanje opasan, ali nadam se da će vas ovo potaknuti da se zaštitite od sunca", ispričao je 54-godišnjak.

Šest puta liječio rak kože

Prvi put rak kože Jackmanu je dijagnosticiran 2013., kada ga je vizažistica na setu X Mena upozorila na neobičnu tvorevinu na nosu, a supruga nagovorila na odlazak liječniku. Od tada su mu ga liječnici uklonili šest puta.

Karcinom bazalnih stanica, poznat kao BCC, tip je raka kože za koji se vjeruje da ga uzrokuje pretjerano izlaganje ultraljubičastim zrakama sunca i solarija. To je najčešći rak kože te je dijagnosticiran u tri milijuna slučajeva u SAD-u. 

Pročitajte više