Slavni glumac u životu je bio na samo jednoj audiciji: To mi nije utrlo put

Foto: Profimedia

GLUMAC Peter Dinklage u životu je bio samo na jednoj audiciji.

54-godišnji glumac, koji je najpoznatiji po ulozi Tyriona Lannistera u HBO-ovoj seriji Igra prijestolja i koji je visok samo 135 cm, znao je da zbog svoje visine ima "vrlo uzak prozor" za uloge koje je mogao dobiti pa je radio redovite poslove dok je glumio ograničene uloge koje su mu odgovarale.

"Ne znam kako itko preživi audicije. Ali ja sam imao dovoljno sreće i, nije egoistično, ali imao sam vrlo uzak prozor u ranoj karijeri oko uloga koje sam mogao igrati... Bilo je to davno i ljudi zapravo nisu razmišljali izvan okvira u smislu odabira nekoga poput mene. Nisam imao interesa izlaziti na takve stvari, imao sam redovite poslove koji su plaćali račune. Radije sam to radio i osjećao se sretno", rekao je u podcastu Bullseye.

"A onda sam otišao na audiciju za svoj prvi film Život u zaboravu, koji je bio o snimanju neovisnog filma. To je bila moja prva i jedina audicija. Ali to mi nije utrlo zlatni put, bila su to dva tjedna rada i onda sam se vratio svom dnevnom poslu", rekao je.

Redatelj Alexandre Rockwell mu je spasio karijeru

Poslije svoje prve audicije glumac nagrađen Emmyjem mijenjao je poslove jednostavno kako bi "platio račune" sve dok nakon desetljeća nije odlučio odustati od toga u potrazi za stalnom karijerom, a srećom je redatelj Alexandre Rockwell bio u publici na predstavi u kojoj je glumio i odmah ga angažirao za svoj sljedeći veliki projekt.

"Tada je iza mene bilo već 10 godina kazališta, ali i dnevnih poslova i nezavisnih filmova za plaćanje računa. Bilo je malo uloga za mene. Bilo je samo nekoliko stvari... Ili bi par mojih prijatelja koji su nezavisni filmaši napisalo dio za mene jer su mislili da sam smiješan", rekao je.

"Ali onda sam napravio predstavu u centru grada u ulici Chambers u staroj banci, još jedan posao od 200 dolara tjedno, i iz nekog razloga, približavao sam se 30. godini, imao sam 28 godina, rekao sam: 'Ovo je posljednje, sada ću postati glumac, vjerovat ću u ono što radim' i kad sam to učinio, tip po imenu Alexandre Rockwell je gledao predstavu. Bio je prijatelj scenarista, snimali smo film 13 mjeseci i onda sam odjednom postao glumac. Nije bilo lako, ali uspio sam platiti račune u skupom New Yorku", rekao je Dinklage.

Pročitajte više