Slavni i fanovi razočarani pozadinom na crvenom tepihu Emmyja: Tako je ružna

Foto: Profimedia/EPA

OSIM samih priznanja koje bi nominirani mogli dobiti, na dodjelama nagrada veliku ulogu ima i crveni tepih (koji je u zadnje vrijeme u mnoštvu drugih boja, samo ne crvenoj). Svi uzvanici, čim kroče na dodjelu nagrada, najprije idu na tepih kako bi pokazali svoje odjevne kombinacije i pozirali fotografima. 

Osim boje tepiha, bitna je i pozadina ispred koje zvijezde stoje i poziraju. Ona bi, po nekim pravilima, trebala biti neutralnijih tonova kako bi zvijezde i njihove kreacije došle do izražaja. Na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja u Peacock Theatreu u Los Angelesu dogodilo se sve, samo ne to. Na svakoj fotografiji u glavnom planu je - pozadina. 

Celebovi i fotografi prokomentirali pozadinu

Ona je uključivala crne, bijele i žute boje te su bile ispisane riječi "Emmys" i "Fox". Mnogi smatraju kako je pozadina bila previše i da se zvijezde pored nje nisu mogle istaknuti. Među njima je i manekenka Chrissy Teigen koja je javno izrazila svoje negodovanje. Zamolila je organizatore dodjela da porade na dekoru crvenih tepiha.

"Jednostavno je. Ubacite nešto cvijeća i jednostavnosti, kao boga vas molim", rekla je manekenka. Nije jedina koja je to javno izrekla.

"Pozadina je bila ružna. Razumijem da Fox i Emmy žele svoje natpise, ali na tepihu vrijedi ono pravilo 'manje je više'. Teško je sve usrećiti, ali trebamo preferirati eleganciju", rekao je za The Hollywood Reporter dugogodišnji fotograf događaja čije ime nije navedeno.

Kazao je kako on kao fotograf ne želi da pozadina bude zvijezda, već osoba ispred nje. 

Naravno, na X-u, bivšem Twitteru, hrpa je komentara na izgled pozadine. 

"Dodjela Emmyja izgleda kao gradilište luksuzne zgrade, FOX je tako neozbiljan", "Što je s pozadinom na crvenom tepihu Emmyja?", "Ne mogu ni analizirati outfite s Emmyja jer pozadina vrišti na mene", "Pozadina je tako ružna", pišu mnogi.

Oscari su lani razočarali tepihom

Ovo nije prvi crveni tepih koji je razočarao slavne i fanove. Tepih blijede bež boje s prošlogodišnjih Oscara u Dolby Theatreu u Los Angelesu bio je prvi tepih koji je drugačiji od klasičnog crvenog tepiha na toj dodjeli od 1961. godine. Promjena je izazvala značajan otpor na internetu.

Jamie Lee Curtis, koja je tada osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu, dan prije je saznala koje je boje tepih i objavila da će "njihov tepih odgovarati njezinim zastorima". A onda je i odjenula bež haljinu koja se slagala s nijansom tepiha i pozadinom.

Pročitajte više