Slavni komičar reagirao: Ne mislim da je J.K. Rowling antisemit. Jebeno se sredite

Foto: Press

NAKON što su svjetski mediji prenijeli vijest da je komičar i voditelj Jon Stewart optužio spisateljicu J.K. Rowling za antisemitizam zbog načina na koji su u filmu o Harryju Potteru prikazani goblini koji upravljaju bankom, oglasio se i sam komičar. 

"Ne mislim da je J.K. Rowling antisemit. Nisam je optužio da je antisemit, ne mislim da su filmovi o Harryju Potteru antisemitski. Zapravo volim filmove o Harryju Potteru. Vjerojatno i previše za gospodina mojih godina. Ne mogu to dovoljno naglasiti. Ne optužujem J.K. Rowling za antisemitizam. Ne mora odgovarati na ništa od toga. Ne želim da se filmovi o Potteru cenzuriraju na bilo koji način. Bila je to zafrkancija. Jebeno se sredite", rekao je Stewart u videu. 

Podsjetimo, pisalo se da je Stewart optužio Rowling za antisemitizam u videu koji je objavljen prije više od mjesec dana. U neobaveznom razgovoru s kolegama našalio se na račun toga da goblini iz filma koji upravljaju bankom Gringotts neodoljivo podsjećaju na antisemitističke ilustracije iz knjige Protokoli Sionskih mudraca, antisemitski spis koji je navodno zbornik zapisnika s masonskih sastanaka u kojem se opisuje navodna židovska i masonska zavjera da se zavlada svijetom.

>>Zašto je J. K. Rowling toliko omražena da nije bila ni na okupljanju Harryja Pottera?

Stewart se nakon toga obrušio na Newsweek, optuživši ih da "stvaraju vijesti tamo gdje ne postoje" i dodao da "oni i koji nekritički preuzimaju vijesti od njih, samo potpiruju razdor stvarajući dojam da postoje 'woke sile' koje žele ugasiti sve što im se ne sviđa". 

Pročitajte više