Slavni pjevač razočarao posjetitelje Coachelle: "Nije se trudio ni otvarati usta"

Foto: Profimedia

AMERIČKI pjevač i reper Frank Ocean, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih umjetnika svoje generacije, nije održao javni koncert ni objavio album već gotovo sedam godina. Zbog toga je vjerojatno bio najočekivaniji izvođač na ovogodišnjem glazbenom festivalu Coachella. Međutim, njegov nastup nije prošao onako kako su se obožavatelji i ostali posjetitelji nadali, prenosi Variety.

Frank je najprije kasnio, a potom je u dva navrata prepustio pozornicu drugima. Također, tijekom nastupa kao da se skrivao iza paravana, a naposljetku je završio koncert zbog policijskog sata. Mnogi su ovaj Frankov nastup opisali kao "najgori ikad u cijeloj njegovog karijeri" i "uvredljiv za svakoga tko je obožavatelj".

@xyzsings Frank Ocean at Coachella 2023 #coachella #coachella2023 #live #frankocean #2023 #frankoceancoachella #frankoceancoachella2023 ♬ original sound - xyz

Pjevač pravog imena Christopher Breaux već je bio na glasu kao zvijezda koja često otkazuje koncerte. Primjerice, 2015. je otkazao nastup na FYF festivalu u Los Angelesu samo nekoliko dana prije početka događaja.

Ocean je trebao nastupati na Coachelli 2020., koja je naposljetku odgođena zbog pandemije koronavirusa. No kada se festival vratio 2022. godine, pjevač nije bio na popisu izvođača. Ove godine se na glazbenom događanju pojavio, no posjetitelji tvrde da ih je razočarao. 

@jahinluv dont even know what to say #frankocean #coachella #festival #fypシ ♬ Ivy - Frank Ocean

"Nije se trudio ni otvarati usta"

Reper je prema publici bio djelomično okrenut leđima, lice mu je zaklanjala kapuljača, a neki obožavatelji su se zbog toga šalili da Ocean nije ni bio fizički prisutan na Coachelli, već da ih je zeznuo puštajući unaprijed snimljen nastup. 

"Bilo je i trenutaka kad se Frank potpuno udaljio od mikrofona, a čuli su se unaprijed snimljeni vokali. Čak se nije trudio ni otvarati usta. Izgledalo je kao da želi biti bilo gdje osim na Coachelli", pišu strani mediji. Kada je završio s pjevanjem, Frank je publici rekao da mora ići. Posjetitelji su potom počeli vikati da žele čuti još jednu pjesmu, no glazbenik je otišao. 

@leonbrill Frank chose not to sing Chanel, among many other weird choices #frankocean #coachella ♬ original sound - Leon Brill

Osim razočaravajućeg nastupa, ranije je bez objašnjenja u tvitu objavljeno da se Oceanova izvedba neće prenositi uživo na YouTubeu, kako je to ranije bilo naglašeno.

Međutim, neki posjetitelji su osigurali mjesta u blizini glavne pozornice nekoliko sati prije koncerta. Snimili su nastup, a neke snimke proširile su se društvenim mrežama. Međutim, ništa od onog što su obožavatelji vidjeli nije ispunilo njihova očekivanja. Mnogi tvrde da su jako isfrustrirani te se osjećaju prevareno.

@blonded_ After 6 long years of no live performances Frank Ocean will be closing Coachella these next 2 weekends. Let me hype you guys up real quick! #FrankOcean #fyp #coachella ♬ Self Control live by Blonded - Noel

Inače, reper je izjavio da je svoj nastup na Coachelli posvetio svom bratu koji je preminuo 2020. godine. "Moj brat i ja smo često dolazili na ovaj festival. Znam da bi on bio jako uzbuđen da je ovdje sa svima nama. Hvala vam na podršci i ljubavi. Vratit ću se s novim pjesmama", rekao je Frank. No obožavatelji su potom na društvenim mrežama komentirali kako glazbeniku nimalo ne vjeruju kad su u pitanju njegove nove pjesme.

Pročitajte više