Slavni rođeni na Badnjak: Bivši hrvatski predsjednik, jedna od najljepših žena...

Foto: Profimedia/ Boris Scitar /Josip Regović/Jurica GaloićPixsell

POZNATE osobe koje su rođene na Badnjak, često istodobno slave i blagdan i svoje rođendane. Među rijetkima koji su rođeni na današnji dan spadaju i bivši predsjednik Hrvatske, domaći voditelj, samozatajni tenisač i jedna od najljepših glumica ikada. Tko to sve danas slavi rođendan možete pročitati u nastavku.

Ava Gardner

Jedna od najljepših slavnih žena svih vremena rođena je 1922. godine na današnji dan. Riječ je o talentiranoj hollywoodskoj glumici Avi Gardner koja je bila i supruga Franka Sinatre. Par se vjenčao 1951., a razveli su se 1957. Oboje su bili velike zvijezde i ostali su prijatelji do kraja života. Ava Gardner preminula je 1990.

Petar Pereža

Zaštitno lice Nove TV Petar Pereža slavi rođendan na Badnjak. Rođen je 24. prosinca 1979. i danas je napunio 43 godine. Uspješno usklađuje i poslovni i privatni život. Petar je u srpnju 2006. godine stupio u brak sa Šibenčankom Moranom Maleš. Par je u siječnju 2007. godine dobio sina Tomu, a 2009. godine postali su roditelji i sina Šimuna.

Stjepan Mesić

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rođen je na Badnjak, 24. prosinca 1934. godine u Orahovici i danas puni 88 godina. Za predsjednika je izabran u veljači 2000. i ponovo u siječnju 2005. godine.

Ricky Martin

Enrique Martín Morales, profesionalno poznat kao Ricky Martin, rođen je 24. prosinca 1971. Devedesetih je bio hodajući seks. Žene diljem svijeta na spomen njegova imena padale su u nesvijest, a na njegovim koncertima vrištale su pripadnice nježnijeg spola od sedam do 77 godina. 

Latino je zvijezda miješala svojim bokovima uspješno i manje uspješno sve do 2010. godine, kada je razočarao ženski rod i priznao da je gej. Danas sa svojim 13 godina mlađim suprugom Jwanom Yosefom ima četvero djece.

Nikola Mektić

Rođendan danas slavi i hrvatski tenisač Nikola Mektić. Ovaj 34-godišnjak osvajač je olimpijskog zlata u parovima s Matom Pavićem u Tokiju 2020. i Davis cupa 2018. Na Instagramu ima oko 20 tisuća pratitelja s kojima dijeli fotografije s teniskih terena, ali svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti.

Pročitajte više